Trivium och Eluveitie till Getaway Rock

Mitt i julförberedelserna och med 2013 precis runt hörnet är det dags för oss att presentera fyra nya namn till Getaway Rocks line-up till festivalen i Gävle den 8-10 augusti.

Efter att turnerat med band som Iron Maiden och nu senast med In Flames dröjde det inte länge innan Trivium spåddes en framtid bland de största namnen på hårdrockshimlen. Bandet har alltid hållit trash och metalcore-fanan högt vilken lett till en gedigen och ständigt ökande fanskara, så det var knappast någon överraskning när deras senaste album In Waves tog sig direkt upp på förstaplatsen på amerikanska hårdrockslistan. Just därför är vi säkra på att Trivums spelning på Getaway Rock Festival garanterat kommer att bli en av sommarens riktiga höjdpunkter.

Vi är också oerhört glada över att kunna bjuda tillbaka ett av landets i särklass mest egensinniga och önskade band – Cult of Luna. Ifjol tvingades bandet att i sista stund ställa in sin spelning hos oss när dimma gjorde det omöjligt för dom att landa på närmsta flygplats. Det var ett besviket band, uppgiven arrangör och framförallt en mycket frustrerad publik. Sommaren 2013 kommer inget att stå i vägen för Umeås stoltheter att visa alla oss ute vid Gasklockorna hur hård och mörk musik kan bli.

Dessutom välkomnar vi tillbaka svensk-danska Amaranthe som redan 2010 besökte Gävle med sina melodiska metalriff samt de schweiziska folk metal-hjältarna Eluveitie.

Sedan tidigare klara artister/band till Getaway Rock Festival 2013 är; In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, As I Lay Dying, Electric Wizard, Iced Earth och Alcest. Fler akter tillkommer.

www.getawayrock.se

Scroll to Top