Trio Samara spelar i Kista kyrka

Trio Samara är en nybildad grupp som spelar modern och traditionell musik från Mellanöstern och Norden. Repertoaren består av arabisk musik, sufisk meditationsmusik och nordisk spelmansmusik i form av polskor och hallingar. Den 2 oktober spelar de tillsammans med Ahmad Al-Khatib, känd palestinsk oudspelare, i Kista kyrka.

Den arabiska lutan, oud, omfamnar och utmanar saxen och basen i denna mästerliga trio.
Ahmad Al-Khatib är fostrad i den arabiska musiktraditionen. Som palestinsk flykting, uppvuxen i Jordanien, där pappan är poet, skolades den unge Ahmad tidigt i den orientaliska kulturen där musik och poesi har en central position. Som oudspelare är Ahmad eftertraktad och väletablerad i Mellanöstern och han turnerar och ger konserter över hela världen.

Sten Källman spelar sopransax. Han är folkmusiker med ett ben i nordisk folkmusik och ett i den haitiska musiken. Han har ägnat hela sitt professionella liv att länka samman olika musiktraditioner. Detta hörs bl. a. i musikgrupperna Simbi och Den Fule.

Stefan Bergman spelar elbas. Han har en stark förankring i såväl nordisk som västafrikansk och kubansk musik och spelar dessutom med Simbi och Den Fule. Alla tre undervisar på programmet för Världsmusik på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Trio Samaras musik präglas av nyfiket och lyhört samspel och är både dansant och meditativ, både kraftfull och spröd.

Tid: 2 oktober kl 19.00
Plats: Kista kyrka

Scroll to Top