Tribes till Hultsfredsfestivalen

Det råder inget tvivel om att Tribes är den perfekta sista akten att presentera till White Stage år 2012, den gamla Teaterladan har en imponerande historia och rutin på att inhysa britter med världsherradöme som sitt yttersta musikaliska mål. Tribes handlar om glödande rock med indierötter där ambitionen är att förändra ditt liv, det här är det viktigaste bandet världen har erbjudits sedan The Libertines glansdagar. Vi talar här om ett gäng vars debutsingel We Were Children från ifjol omfamnades av Zoe Law som lyriskt beskrev den som ”The hottest record in the world”, medan The Mystery Jets snabbt och enkelt utnämnde dem till ”The future of rock’n’roll”.
Vi presenterar idag även Alina Devecerski som just nu toppar iTunes försäljningslista med debutsingeln Flytta på dig.

Tribes /UK/
För Tribes innebär inte begreppet musikaliskt arv per automatik, som för så många andra, The Beatles och Rolling Stones. Snarare höjer de och vänder blicken västerut, och inspireras mer från amerikanska lo-fi-post-indie-rockhjältar som Pixies, Sebadoh och Pavement än sina inhemska nationalklenoder. Utifrån denna grund måste en av de finaste bekräftelserna för Tribes ha varit när deras idol Frank Black visade dem sin uppskattning. För Black räckte det med att höra en demo och ett konsertbesök för att bli övertygad om att plocka med sig Tribes som förband på sin turné.

Alina Devecerski /S/
Med Flytta på dig kliver Devecerski in på samma dansgolv som Johan T Karlssons Familjen, men när Johan kliver åt sidan för att gå ner i källaren där det spelas djupare, hårdare och mörkare house från Detroit/Chicago/Brighton, stannar hon själv kvar och tvingar DJ’n spela Major Lazer en gång till, samtidigt som hon greppar en mikrofon och lyfter festen upp genom taket ut i sommarnatten.

För mer information om respektive artist eller festivalen i övrigt; www.hultsfredsfestivalen.se.

Hultsfredsfestivalen 2012 äger rum mellan 14-16 Juni. Klara artister sedan tidigare är The Cure, The Stone Roses, Mumford & Sons, The XX, Justice, Slash, Noel Gallagher’s High Flying Birds, The Cardigans, Kasabian, Gorillaz Sound System, The Gaslight Anthem, Marina & The Diamonds m.fl..

Scroll to Top