Tre svenska präster släpper album

prasternaImorgon den 24 november släpps ett nytt projekt från Warner Music. Det är tre sjungande präster som gått ihop och bildat trion Prästerna. Deras debutalbum ”Där du är” släpps genom ett exklusivt samarbete med Svenska kyrkan som skänker delar av intäkterna till välgörande ändamål.

Bakom releasen ligger flera år av hårt slit med att hitta de unika gruppmedlemmarna och tillsammans hitta de rätta låtarna och ta fram texter som alla kan bära upp. Detta har lett till att ”Där du är” är ett mycket genomarbetat debut album. Idén till gruppen har funnits ända sedan 2007 men inte förrän nu är alla bitar på plats och en release känns mer än rätt.

Gruppen består av prästerna Nicklas Amran från Stockholm, Mattias Sundkvist från Boden och Erik Johansson från Uppsala. Tillsammans bildar de en trio med skilda personligheter, röster och livsöden som går samman i ljuvlig musik när deras röster möts. De har alla flera års erfarenhet av musik och har saknat ett sätt att slå ihop sina prästyrken med att nå ut med musikbegåvningen samtidigt. Nu har de äntligen hittat rätt spår och tillsammans vill de nu nå ut utanför kyrkans portar med sin stämningsfulla, sakrala musik och få människor att stanna upp. ”Vi vill beröra människor och få dem att känna en gemenskap via vår musik” säger Nicklas Amran om albumets budskap. ”Vi vill nå ut dit du är och hoppas att kunna sprida glädje till de som lyssnar och de som får hjälp utav de pengar vi skänker till välgörande ändamål” tillägger han.

Albumet innehåller nyskrivna verk, men även två välkända psalmer – Härlig är jorden och Blott en dag som de gjort en nytolkning på.

”Där du är” kommer finnas till försäljning hos vanliga återförsäljare men även i kyrkor runt om i landet. Av försäljningen i kyrkorna går 25 kr per såld skiva till Svenska kyrkans internationella arbete. Av övrig försäljning skänks 5 kr per album. Läs mer om projekten som stöds på www.prasterna.se.

Den 6 december börjar en TV4-kampanj att rulla och inför jul är ”Prästerna” aktuella med en signeringsturné. Till våren väntas en turné runt om i Sverige.

För mer information och provlyssning av ”Prästerna”:

www.prasterna.se

Scroll to Top