Tre nya band på Blackstarfoundation

Blackstarfoundation har i dagarna tecknat avtal med tre för bolaget helt nya band. Givetvis har vi haft ögonen på alla tre, samt fört samtal med alla involverade under en längre tid säger bolagets grundare Emil Björkander.

Suis la lune från Göteborg och Stockholm spelar Screamo / emo, som genren lät i slutet av 90 talet. Suis la lune har genom åren gett ut ett flertal skivor i olika format på för genren legendariska skivetiketter samt turnérat både Europa och Usa ett flertal gånger.

Yersinia kommer från Uppsala och har hunnit med riktigt mycket under sin korta existens. YERSINIA är inte vad du förväntar dig när du hör ordet metalcore. I stället för lika tillrättalagda frisyrer som tillrättalagd musik – allt för ett nå en så bred publik som möjligt – erbjuder YERSINIA något det råder bristvara på inom scenen. Något äkta.
Med den råa intensiteten från svensk döds, black och hardcore tar sig YERSINIA an en bespottad genre i ett försök att skapa något som kan beröra. Musiken innehåller våldet de mer extrema genrerna erbjuder tillsammans med mer modern metals låtstruktur och riff. Texterna lånar inspiration från stora svenska författare som Gunnar Ekelöf, Karin Boye och Tomas Tranströmer men utan att bli pompösa och högtravande.
Sedan starten 2008 har YERSINIA hunnit släppa två EPs på egen hand och släpper nu sitt debutalbum EFTER OSS SYNDAFLODEN tillsammans med Black Star Foundation. Albumet är inspelat och producerat av Daniel Bergstrand och Rickard Sporrong, kända för sina tidigare verk med bland annat In Flames, Raised Fist och Meshuggah, i DugOut Studios under sommaren 2010. På elva låtar pressar Uppsalakvartetten genrens gränser med intensitet, energi och känsla som inte kommer lämna någon lyssnare oberörd. Lyssna för att få en smak av hur musik borde låta, och hur det fortfarande finns hopp om konstnärskap inom metal och hardcore.

The Preacher and the Bear är även de ett ungt och lovande alt-country band. Ebbot Lundberg från The Soundtrack of Our Lives har tagit duon under sina vingar och spår dem en mycket ljus framtid. Det gör vi med!

Scroll to Top