Tre giganter inom progressiv musik slår sig samman

Av Redaktionen
Maj 22nd, 2010
0 Kommentarer
483 Views

Tre av världens giganter inom progressiv, konstnärlig musik har slagit sig samman för att arbeta på ett unikt projekt tillsammans. Det handlar om Steven Wilson från det brittiska progrock-bandet Porcupine Tree, trummisen Mike Portnoy från de amerikanska progressiva metalveteranerna Dream Theater samt Mikael Åkerfeldt från det svenska progressiva dödsmetallbandet Opeth.

Under april skrev jättetalangerna Mikael och Steven ungefär 15 minuter ny musik tillsammans i Steven Wilsons egna studio utanför London och de är väldigt engagerade i det nya samarbetet.

“Jag tror folk kommer att vara väldigt överraskade av inriktningen. Om de väntar sig någon form av dödsmetall-prog-rock så blir de överraskade för det kommer det inte att bli. Om man sätter oss två tillsammans så är det sista vi gör någonting liknande det vi gör i våra mest uppmärksammade projekt. Det är väldigt konstnärligt, väldigt ambitiöst, det kommer att bli episkt. Det kommer att bli väldigt mörkt, väldigt konstigt, väldigt experimentellt.”, säger Steven Wilson i en ny intervju.

Kommentering är stängd