Trail of Dead till Sverige i april

trail-of-dead

…AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD

Första gången jag missade …And You Will Know Us By The Trail of Dead så befann jag mig i en liten stad smått berusad med få mål i sikte. Trail of Dead däremot befann sig i Lund och blåste på sedvanligt kaosaktigt sätt huvudakten av scen. Andra gången jag missade Trail of Dead fanns det inga pengar i min plånbok. Återigen smällde Trail of Dead av en show som alla utom jag snackade om i veckor efter. Jag bestämde mig ganska så omgående att det inte fick bli en tredje miss.

Trail of Dead har sedan starten 1995 gjort sig kända för sina anarkiska konserter, där diverse instrument smulades sönder till atomer och vapendragarna Jason Reece och Conrad Keely frekvent bytte plats mellan trumstol och mikrofon. Däremellan framfördes de bästa poplåtarna någonsin draperade i en noisig dräkt. Första albumet gavs ut på ett bolag som ingen visste existerade. Trots detta letade sig Trail of Dead fram över hela världen och med ”Madonna”, bandets andra album, hade legioner av dedikerade fans anslutit sig.

Bandet befinner sig nu, vågar jag påstå, i samma panteon som Sonic Youth, Dinosaur Jr och Built To Spill; efter sex hela album, sex rätt och noll fel, har jag totalt kapitulerat och har ingen kritisk hållning till bandet. Men jag är inte ensam i denna situation, för vi är många som älskar Trail of Deads till döds och vi blir bara fler och fler.

RIVAL SCHOOLS

Två magiska ord som utlöser yviga gester och fåniga leenden: Walter Schreifels. Rival Schools är för post-hardcore under 2000-talet vad Quicksand var för samma genre femton år tidigare. Och inget underligt med det då det är samma man bakom båda projekten. Just det, Walter Schreifels. Hans digra musikkarriär i akter som legendariska hardcorebanden Youth of Today och Gorilla Biscuits och melodiska CIV mynnade ut i hyllade Rival Schools. Bandet bildades i slutet av nittiotalet och släppte sin första, och enda officiella, fullängdare i början av tjugohundratalet.

Det faktum att de senare var splittrade under ett antal år samt vägrade släppa sitt andra – men inspelade – studioalbum har gjort dem till en besatthet bland fansen. När skivan senare läckte på fildelarsajter världen över blev bandet lika mytomspunnet som Loch Ness-odjuret. Rival Schools har förutom Schreifels en inte helt okänd lineup i Sam Siegler från CIV, Cache Tolman från Iceburn och Ian Love.

Sedan 2008 har Rival Schools återförenats och spelat live igen. De gästade Sverige med ett bejublat framträdande på Stockholmsfestivalen Where the Action is. Och nu är det dags igen. Ett nytt album ska nämligen släppas under första halvan av 2011 och Schreifels och co. är på intåg igen!

Konsertdatum
6 april – Stockholm, Debaser Slussen

Mer information om Trail of Deads Sverige-spelning

Scroll to Top