Tove utslagen i Idol

Calle Kristiansson från Kristianstad och Erik Grönwall från Knivsta heter de två finalisterna i ”Idol”. Det stod klart när fredagsfinalen var avgjord och det blev alltså den favorittippade Tove Östman Styrke från Umeå som fick se sig snöpligt utslagen på en tredje plats i den populära talangjakten. Denna fredagsfinal var unik såtillvida att det var juryn som valde ut de två låtar som skulle sjungas och juryn har kritiserats hårt från många håll för att de valde betydligt svårare låtar till Tove än till de två killarna. Hon fick framföra Kylie Minogues ”Can’t Get You Out Of My Head” och Whitney Houstons ”Greatest Love Of All”.

Det är otroligt korkat av TV4 att ha en ojämn könsfördelning i juryn och till och med en tioåring hade förstått att den här kritiken skulle dyka upp, säkerligen till viss del befogad.

1 reaktion på ”Tove utslagen i Idol”

  1. Erik är väl ändå den som har varit favorittippad?

    I övrigt så kommer där alltid vara en ojämn könsfördelning i juryn eftersom den helt enkelt ska bestå av ett ojämnt antal personer. Bland annat amerikanska Idol testade en säsong att köra med 4 personer och av ett flertal anledningar så fungerade det inte i praktiken.

    Däremot så instämmer jag att det var dåliga låtval för Tove och jag förstår inte alls hur Eriks ena låt skulle vara en ”utmaning”. Båda två passade honom som handen i handsken och jag tvivlar inte en sekund på att TV4 vill ha honom som vinnare.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top