Tove Styrkes nya video skapas i TV-spel

tove-styrke-ny-video

Tove Styrke släppte sitt självtitulerade debutalbum i november och har sedan dess fått stor uppmärksamhet, bland annat blev hon Årets artist på P3 Guldgalan. Hon har även blivit omskriven i New York Post som en av de tio mest intressanta artister att hålla ögonen på under 2011. För tillfället är Tove aktuell med en hektisk turné och nya singeln ”High And Low”.

Nu släpper Tove Styrke som första svenska artist någonsin en musikvideo som är helt skapad i TV-spelet Little Big Planet ™2. Låten i videon är en remix av den aktuella singeln ”High And Low” av den grammisnominerade gruppen Boeoes Kaelstigen.

Little Big Planet ™2 är uppföljaren till det omåttligt populära PlayStation® 3-exklusiva plattformsspelet Little Big Planet™. I tillägg till flera miljoner sålda spel, har användare skapat över tre miljoner banor som finns tillgängliga för spelglada.

I tillägg till möjligheten att skapa egna banor som i föregångaren Little Big Planet™, så kan man med en rad nya verktyg i Little Big Planet™2 skapa egna kompletta spel i spelet.

För att hitta en bra spelbyggare som även som skulle få uppdraget att bygga Tove Styrkes video utlyste Sony PlayStation® en tävling där man efterlyste Sveriges bästa spelbyggare.

Vinnaren blev Sanna Nilsson som gjorde manus, byggde alla miljöer i spelet och sedan med hjälp av sin Sony PlayStation® 3 spelade upp alla scener. Dessa klipptes senare ihop till en färdig musikvideo tillsammans med redigeraren Jonathan Katzeff.

Scroll to Top