Toto till Sverige i sommar

toto-2011-small

Det legendariska bandet TOTO gör två konserter i Sverige under sommarens Europaturné. Det är nu klart att gruppen spelar i Stockholm på Skansen fredag den 1 juli och i Göteborg på Trädgårdsföreningen onsdag den 6 juli. Biljetterna släpps imorgon, måndagen den 28 februari. Närmare information hittar du längre ner.

TOTO har reformerat bandet med tidigare medlemmar och gör sommarens Greatest Hits-turné för att hedra och stödja sin bror och medlem Mike Porcaro, som lever med ALS – en sjukdom som långsamt leder till att kroppens muskler gradvis förtvinar och slutar med generell förlamning.

Mike är mellanbror till Jeff Porcaro som avled 1992 och den yngre brodern Steve Porcaro, som nu är med på sommarens turné. Deras pappa är den berömde jazz-trummisen Joe Porcaro. TOTO turnerade i Europa förra sommaren 2010 för att hjälpa sin bror Mike Porcaro, vilket mottogs med jubel av alla Toto-fans och gav en stor nytänding i bandet. Alla i bandet tyckte det var kul att spela ihop igen och för att hjälpa sin bror Mike Porcaro, har man beslutat att göra en ny kort Europaturné även i sommar. Nu besöker TOTO de länder som man missade förra året bl.a. Sverige, Frankrike, England och Italien.

TOTO har en stor och trogen publik i Sverige och spelade senast i Sverige 2007 för ett utsålt Cloetta Center i Linköping och året innan på ett fullsatt Hovet i Stockholm. Sommarens uppsättning av TOTO som nu kommer till Stockholm och Göteborg består av: David Paich (keyboards/sång), Steve Lukather (gitarr/sång), Steve Porcaro (keyboards/sång), Simon Phillips (trummor), Joseph Williams (sång) och speciell gäst på bas är Nathan East.

TOTO bildades 1977 av ett gäng oerhört skickliga musiker, som var mycket eftertraktade som studiomusiker av artister och producenter i Los Angeles. Bandets stora hits spelas fortfarande flitigt i radion. De har toppat listor över hela världen med sina låtar. Vem kommer inte ihåg klassiker som ”Hold The Line”, ”Rosanna”, ”Africa”, ”99”, ”Pamela”, ”Georgy Porgy”, ”Home Of The Brave” och många fler. De har sammanlagt sålt över 30 miljoner album.

Konsertdatum
1 juli – Skansen, Stockholm
6 juli – Trädgårdsföreningen, Göteborg

Mer information om Totos Sverige-spelningar

Scroll to Top