Tooji släpper ny singel och kommer till Sverige

I maj representerade iran-födde Tooji Norge i Eurovision-finalen i Baku med låten ”Stay” och blev stjärna över en natt.

Efter succén med ”Stay” (skriven tillsammans med Peter Boström och Figge Boström) har han gjort en akustisk version av låten och en ny video.

I sommar har Tooji gett konserter, gästat alla de stora TV-showerna i Norge – och nu kommer han till Sverige! Den 16 juli kommer han till Göteborg för att medverka i ”Lotta på Liseberg”. Därefter fortsätter hans stora turné i Norge.

Tooji släpper också en ny singel i Sverige, skriven av svenskarna Ana Diaz och Chris Wahle (Chris har även producerat). ”If It Wasn’t For You” är en kärleksfull popballad dedikerad till hans mor.

Tooji reser till Stockholm senare i sommar för att fortsätta samarbetet med Chris Whale och Ana Diaz. Han arbetar också tillsammans med Simen Eriksrud (donkeyboy) och Axident med kommande plattan.

Vill ge något tillbaka med hjälp av sin musik
Toojis största passion och engagemang ligger i barn- och ungdomsfrågor och att ge stöd och vägledning till asylsökande.

’Det är viktigt för mig att ge en röst åt dem som annars inte skulle höras’.

För Tooji har vissa val har varit viktigare än andra och arbetet på flyktingförläggningar satte sina spår.

”Jag var väldigt glad att jag hade min familj här, en fin säng, mat och husrum. Samtidigt blev jag väldigt ledsen över att se alla dessa människor, barn och ungdomar, med så mycket elände och sorg i sina ögon. Det gav mig perspektiv och en vilja att ge något tillbaka.”

För Tooji har musiken blivit den drivande kraften. Den har gett honom möjlighet han strävat efter – att bli hörd – och vi kommer att lyssna.

Rulla till toppen