Tonsättarfestival i Uppenbarelsekyrkan

Den 12-15 februari inbjuder Hägerstens kammarkör i samarbete med Kungliga Musikskolan och Sensus studieförbund till ”Ny musik i kyrkan” – en festival för framtidens kyrkomusik!

Stockholms ledande körer, dirigenter och kompositörer deltar och bidrar till det program som kombinerar spännande klanger med kyrkorummets inramning. Här finns chans att lyssna på nybarock, delta i panelsamtal om den nya musiken i kyrkan och gå på festivalhögmässa.

– Kyrkan är Sveriges kanske största musikplattform, både i konsertsammanhang och gudstjänst. Utbudet är stort och skiftande och i denna festival inriktar vi oss på den samtida kyrkomusiken. Vi vill skapa en fest för nykomponerad musik att njuta av och inspirera till fortsatt skapande, säger Kerstin Börjeson, dirigent och festivalgeneral.

Medverkar gör bland annat Kungliga Musikhögskolans Vokalensemble, Hägerstens kammarkör, Adolf Fredriks Flickkör, Mikael Bellini (countertenor), Bo Hansson (tonsättare), Johannes Johansson (rektor Kungliga Musikhögskolan), Sven-David Sandström (tonsättare) och Gunnel Fagius (musikpedagog).

För fullständigt program se www.nymusikikyrkan.dyndns.org/

Plats: Uppenbarelsekyrkan, Bäckvägen 34, T-bana Aspudden

Pris: Fritt inträde vid samtliga programpunkter

Tid: Program från 19.00 torsdagen den 12 februari

Rulla till toppen