Tonsättare prövar idéer på Folkoperan

Foto: Markus Gårder

Under festivalen Opera Showroom den 12 och 13 april låter Folkoperan, tillsammans med samarbetspartners, tonsättare prova sina musikdramatiska idéer – på 7,5 minuter – med sångare, musiker, en scen och publik.

I årets upplaga av festivalen Opera Showroom, som genomfördes första gången i mars 2012, är ”Tonsättarworkshop 7,5 minuter” en av programpunkterna. Här får ett antal tonsättare prova sina nyskrivna idéer och diskutera dem med publiken.

Tonsättarna står för musiken. Festivalen för sångare, musiker, scen och publik. Och för att flera ska få chansen har varje tonsättare 7,5 minuter till sitt förfogande. Det kan vara en anpassad idé på 7,5 minuter eller en bit av något större verk.

Om Opera Showroom
Under festivalen Opera Showroom slår Folkoperan med partners upp portarna för tonsättare. Vi vill prova nya arbetssätt, nya former för opera och prata om operakonstens framtid. Här skapas möten mellan olika konstformer, kreatörer, konstnärer, tonsättare och musiker. Tillsammans spränger vi gränserna och förnyar operakonsten. Konstnärlig ledare är Mellika Melouani Melani och curator är Bengt Gomér. Opera Showroom är en årligt återkommande operaperformancefestival på Folkoperan som är gratis för alla besökare och pågår 12-13 april 2013 på Folkoperan.

Festivalen genomförs i samarbete med Stockholms Läns Blåsarsymfoniker (SLL), Operahögskolan och Elektronmusikstudion med stöd av Kulturrådet.

Scroll to Top