Tone Damli i duett Eric Saade

damli-saade-imagineTone Damli är en av Norges mest framgångsrika artister med tio singlar på norska topplistan och flera guld & platinasäljande album. Tidigare i våras gästade Tone Damli TV-programmet Skavlan. Nu gör hon duett med vår svenska popstjärna Eric Saade, förra årets mest säljande artist i Sverige.

Imorgon, lördagen den 28 april, har Eric Saade turnéavslutning av Pop Explosion Concert 2012 på Annexet i Stockholm. Publiken på plats kommer då få uppleva livepremiären av ”Imagine” när Tone Damli gästar Erics konsert. De två artisterna kommer att framföra ”Imagine” live tillsammans för första gången.

Duetten ”Imagine” är skriven av Eric Saade tillsammans med Jason Gill, Leslie T. Kay och Julimar Santos.

Vi skrev låten för Tone. Så soundet är lite åt hennes håll med en blandning av mitt. Det är jättekul att jobba med Tone. Hon är en av Norges hetaste poptjejer och är väldigt begåvad, säger Eric Saade.

Tone och Eric lärde känna varandra när de medverkade i samma TV-program i Norge och har sedan dess pratat om att göra en låt tillsammans.

Det är väldigt spännande att äntligen få jobba med Eric, en av Skandinaviens största popstjärnor. Det är första gången jag samarbetar med en svensk artist och jag är väldigt glad över att Eric har skrivit ”Imagine” till oss, säger Tone Damli.

Under sommaren kommer Tone och Eric framföra ”Imagine” tillsammans i både svenska och norska TV-program. I samband med detta kommer Tone Damli släppa en ny EP.

Tone Damli slog igenom i Norge 2005 efter att ha medverkat i Idol där hon slutade på andra plats. Sångerskan har sedan dess släppt fyra studioalbum och ett samlingsalbum. Eric Saade har efter det stora genombrottet i Melodifestivalen 2010 blivit Sveriges mest populära artister. Han var både den mest säljande artisten i Sverige under 2011 och den mest sökta person på svenska Google. Tillsammans har Tone Damli och Eric Saade över 50 miljoner videovisningar på YouTube.

Scroll to Top