Todd Rundgren till Sverige i februari

todd-rundgren

Todd Rundgren är rocklegendaren och multibegåvningen som saknar motstycke i rockhistorien. Todd är sångaren, gitarristen, keyboardisten, kompositören, studioteknikern, videopionjären, låtskrivaren, musikproducenten och artisten som alltid gått sina egna vägar och varit totalt otrogen musikstilar. Oftast har han legat steget före, både publik och skivbolag, och gjort precis vad som faller honom in. Från slamrig sextiotalspop och romantiska pianoballader, till soul och progressiv rock. Nu för tiden väljer han bort skivbolag för att istället distribuera sin musik själv på nätet.

Född och uppvuxen i Pennsylvania inledde Todd sin musikaliska karriär som gitarrist i garagerockbandet The Nazz, i slutet av 60-talet. 1970 solodebuterade han med albumet “Runt”, men det var först med albumet “Something/Anything” (1972) som det stora genombrottet kom. Parallellt med solokarriären spelade Rundgren proggrockbandet Utopia, samt producerade en lång rad namnkunniga artister och band, så som New York Dolls, XTC, Hall & Oates, Meat Loaf, Patti Smith och The Band.

”A Rare Solo Acoustic Evening” är namnet på de kvällar som Todd Rundgren kommer att förgylla Skandinavien med i februari 2012. Detta skvallrar förhoppningsvis ganska mycket om vad vi kommer att få uppleva. Om alla våra drömmar besannas får vi en episk och magisk solokonsert där vi får de bästa stunderna från Rundgrens spännande karriär, som bland annat innefattar klassikerna ”I Saw The Light”, ”Hello, It’s Me” och ”Can We Still Be Friends”.

Konsertdatum
23 februari – Stockholm, Södra Teatern

Mer information om Todd Rundgrens Sverige-spelning

Scroll to Top