Titiyo till Stockolm Pride

titiyoSångerskan Titiyo är det senaste namnet till skaran av artister som hyllar soulstjärnan Dusty Springfield på onsdagskvällen i Pride Park. Även Lars Lindquist, sångare i Malmöbandet Billie the Vision and the Dancers, läggs till listan med de sedan tidigare klara namnen – Marit Bergman, Jill Johnson, Rebecka Törnqvist, Anna Maria Espinosa och Tingsek.

Det queera dansbandet Klas-Ingelaz bjuder på festivallördagen upp till bugg och foxtrot i Kungsträdgården på det nya området Pride Garden. Elvamannabandet utmanar heterosamhället och den fyrkantighet som präglar musikgenren.

– Stockholm Pride är ett självklart sammanhang för Klas-Ingelaz. Vi känner oss hedrade att tillsammans med tusentals andra få ge en regnbågsfärgad känga åt heterosamhället och samtidigt sprida våra kärleksfyllda toner, säger Klas-Ingelaz.

Varierande toner och musikgenrer kommer att i dagarna fyra levereras i dj-båset på Skogsscenen i Pride Park där fem välkända profiler debuterar i att vända plattor. Skådespelarna Anna Vnuk och Lo Kauppi inleder plattvändandet och blir på torsdagen avlösta av fotografen och konstnären Elisabeth Ohlson Wallin, som utlovar allt från Judy Garland till Röyksopp. Fredagens dj är prästen Lars Gårdfeldt som levererar spansk schlager utblandat med Agnetha Fältskog och amerikanskt 50-tal. Tonår och kajal är ledorden på söndagen då journalisten Johan Hilton rundar av den sista dagen för Pride Park i Tantolunden, som byter plats efter elva festivalår.

Stockholm Pride äger rum mellan den 27 juli – 2 augusti. Pride Garden öppnar på måndagen i Kungsträdgården där Invigningsgalan startar klockan 19.00. Pride House öppnar även de portarna på måndagen och inbjuder till masshångel på plattan i sann aktivistisk anda. Sista året i Tantolunden för Pride Park inleds på onsdagen den 29 juli och avrundas på söndagen den 2 augusti. Pride På stan förgyller Stockholm hela veckan och smygstartar med Queer Filmfestival, på Södra Teatern, den 25 och 26 juli. På lördagen paraderar Pride Parad genom Stockholms gator och bjuder upp till den demonstration som lockar 50 000 deltagare och 500 000 människor att hylla paraden längst vägen mellan Humlegården och Tantolunden – i år med sällskap av idrottsklubbarna Hammarby IF och AIK samt Djurgårdens fotbollsdamer.

Årets tema [Hetero] fokuserar på hur heteronormen praktiskt inverkar på homosexuella, bisexuella och transpersoners vardag, vilka konsekvenser den för med sig och hur den påverkar samhället i stort.

Scroll to Top