Time For Peace årets tema på Peace & Love

Nu avslöjas årets tema, Time for Peace. Så även den första programpunkten Samtal om ett krig, där den tidigare medieprofilen och informationsdirektören för Svenska Afghanistankommittén i Kabul, Lasse Bengtsson, samtalar med Shakeb Isaar och Khazar Fatemi om Afghanistans situation och ungdomens framtid där. Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Fred på jorden, kan man fortfarande önska sig det? Är det naivt att önska sig det? Vi tycker att alla måste det men också lyfta upp vad fred är för olika individer i olika situationer. Vi kan börja med oss själva och hur vi mår. Hur ser det ut i vår egen omgivning, i vår stad, i vårt land? Hur behandlar vi varandra och sen lyfta det till ett större perspektiv. Den dag samtal och diskussioner inte längre finns då sker det hemskheter. Men vi vill också lyfta framtidstro, kärlek, glädje och inspiration, säger Moa Jönsson, projektledare för Peace & Loves inspirationsprogram.

Samtal om ett krig
Hur påverkas man av att leva i krig, av att ofta vara rädd och att inte kunna lita på sin omgivning och framtiden? Vad betyder det att utsättas för dödshot för att man vill förändra samhället i en öppnare och modernare riktning? Kan en av jordens yngsta befolkningar med hjälp av internet och närmare kontakter med omvärlden påverka det krigströtta Afghanistan mot en fredligare utveckling?

Lasse Bengtsson, som varit journalist på radio och tv i 40 år, kommer närmast från två års arbete som informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén i Kabul. Han samtalar med Khazar Fatemi, filmare och journalist, som växte upp i Afghanistan mitt under kriget med Sovjetunionen och Shakeb Isaar, en av Afghanistans mest kända tv-programledare, vars kollega dödades och som själv också attackerats och hotats.

Läs mer om programpunkten Samtal om ett krig

Läs mer om hur vi tänker kring årets tema Time for Peace

Scroll to Top