Timbuktu och Niklas Strömstedt till Helsingborgsfestivalen

timbuktu

I dagarna lanserades www.helsingborgsfestivalen.se! Redan nu är artister som Timbuktu och Calle Kristiansson klara för Helsingborgsfestivalen som går av stapeln den 29-31 juli i år. Svampbob Fyrkant och Nickelodeon kommer för att roa de yngre besökarna och Rix FM tar med sig sitt festivalpaket i år också.

Tanken med www.helsingborgsfestivalen.se är att besökarna ska känna sig uppdaterade och kunna påverka innehållet i festivalen så att alla känner sig delaktiga och att festivalen når upp till målet: Att det finns något för alla! säger Andreas Meimermondt, projektledare för festivalen.

Artister
Timbuktu och Niklas Strömstedt är redan bokade på Stora scenen till lördagen den 31/7 och Calle Kristiansson (Idol 2009) till fredagen den 30/7. Dan Hylander står på Partyscenen lördagen den 31/7. Fler artister är på gång och tanken är att alla besökare ska kunna hitta sin favorit.

Svampbob Fyrkant med Nickelodeon gästar festivalen på fredagen den 30/12. Denna charmiga tvättsvamp gör en fantastiks show/artistkavalkad för de minsta på Stora scenen.

RixFM kommer även i år att besöka Helsingborg och tar som vanligt med sig stora dela av svenska artisteliten till Helsingborgsfestivalen.

Scener
Festivalområdet och scenerna kommer till stor del att se ut som förra året med några spännande förändringar. Musikparken är ett nytt grepp för i år, där blandas olika musikstilar på flera olika scener. På Världens Minsta Scen kan okända band få sin chans att stå på scen inför publik. Kravet för att få spela är att de har en repertoar på minst 15 minuter.

Stadsparken får ett tillskott på en internationell scen som presenteras i samarbete med Multikulturellt Centrum. Här blandas sydamerikanska tongångar med afrikanska rytmer med arabisk dans och mycket annat.

Demokratiskt forum
Eftersom det är valår så bjuds politikerna och festivalbesökarna in till ett ”Demokratiskt forum” där alla partier får samma chans att presentera sig. Här finns möjlighet till debatt, dialog och kontakt med de olika partierna i en lättsam miljö.

Scroll to Top