Timbuktu och Maskinen till Peace & Love Havana

peace-and-love-havana

Peace & Love Havana i mars i år blev en succé och nu börjar konturerna av nästa upplaga skönjas. Festivalen äger rum på klassiska El Morro, det välkända fortet vid inloppet till Havannas hamn, den 9 – 11 Mars 2012 och första bekräftade artister är Maskinen och Timbuktu. Maskinen har i år vuxit till en av våra allra största akter och Jason ”Timbuktu” Diakité medverkar just nu i en uppmärksammad tv-serie.

Peace & Love Havana 2011 var fantastiskt och jag är väldigt glad över att få tillfället att åka dit igen 2012. Kuba är ett unikt land där musik och kultur är väldigt högt värderade. Något som känns otroligt inspirerande för mig, säger Timbuktu.

I år sätter Timbuktu ihop ett litet unikt hip hop-set med bl a Chords.

Årets festival i magiska parken Los Jardines de Las Tropical var den första någonsin av sitt slag på Kuba och de närmare 11 000 besökarna på plats kunde se den kubanske legenden Silvio Rodriguez (bl a upphovsman till ”Sång till friheten”) inleda första dagen med två akustiska spår, tätt följd av succéartade framträdanden av Looptroop Rockers, Familjen och bland annat den kubanske störste singer/songwriter Carlos Varela. Dag två blev om möjligt än mer fantastisk med Timbuktu & Damn!, omtumlande The Baboon Show samt avslutande kubanske giganten X Alfonso.

I och med flytten till fortet El Morro hamnar festivalen än centralare och atmosfären lär bli minst lika magisk med den vidunderliga utsikten över klassiska Malecon och stadens anrika siluett. Tre veckor tidigare arrangeras en av världens största och mest ansedda bokmässor på samma plats. Förra året besöktes den av 2, 3 miljoner personer. Lokal arrangör är även denna gång Fabrica de Arte Cubano, multikulturbolaget som drivs av X Alfonso. Den sistnämnde uppträder även vid kommande festival, tillsammans med ytterligare ett antal svenska och kubanska artister – totalt kommer det att röra sig om ca 15 artister utspridda på tre dagar.

Mycket mer info inom kort.

Scroll to Top