Tikkle Me släpper ny singel

Tikkle Me’s andra singel Time to Act släpps under november i tre remixer samt en video till låten. För remixerna står inga mindre än F.O.O.L, Systraskap och Johen Rafael Tilli (Lissi Dancefloor Disaster). Time to Act är en uppmaning till att bryta gamla invanda mönster och en längtan efter ett samhälle där alla får ta en självklar plats. Tikkle Me har också därför valt att samarbeta med föreningen Etown Grrrl Gang i skapandeprocessen av videon. Etown Grrrl Gang är ett forum för tjejer, som jobbar för jämställdhet genom olika arrangemang och erbjuder en trygg plats för samtal och kunskapsutbyte.

Releasedatum:
12 November – Tikkle Me – Time to Act (F.O.O.L remix)
19 November – Tikkle Me – Time to Act (Systraskap remix)
26 November – Johen Rafael Tilli (Lissi Dancefloor Disaster)
29 November – Videopremiär Fritz Corner, Stockholm

Time to Act har spelats in i Studio Hufvudstaden (Den Svenska Björnstammen, Alina Devecerski, Maskinen och Lissi Dancefloor Disaster) av Niels Nielsen (Dead Soul, Ghost och Night). Time to act släpptes i slutet av september digitalt och är andra singel från Tikkle Me’s kommande album som släpps våren 2013.

Bandet som startades av Frida Herchenröther och Karin Taberman har tidigare släppt den självbetitlade debuten 2010 (A Westside Fabrication) och har spelat på festivaler som Queertopia, Peace & Love, Bråvalla, Hultsfred, Arvika och Emmaboda samt haft turnéer i bland annat Georgien, Ryssland, Vitryssland, Ukraina och Tyskland.

Scroll to Top