Thyrfing till Sweden Rock-kryssningen

Thyrfing, Plantera och Seventh Wonder klara för Sweden Rock-kryssningen 11-12 april!

Thyrfing (S)
Ett av de stora pionjärbanden inom svensk viking metal är stockholmska Thyrfing. Bandet bildades 1995 och utmärkte sig från början för ett Bathoryinfluerat sound och delvis svenska texter baserade på nordisk mytologi. Thyrfing utvecklade på kort tid en egen stil, som slog in på ett mörkare spår från och med Daniel Bergstrand-producerade albumet ”Vansinnesvisor” (2002). Efter 2008 års ”Hels vite” – debut för nuvarande sångaren Jens Rydén (ex-Naglfar) – gjorde bandet ett uppehåll, under vilket det växt fram en våg av vikingainfluerade metalband av betydligt mer imagebetonat slag. Inget fel i det, men det är inte Thyrfings stil. Nu är de tillbaka med sitt sjunde album ”De ödeslösa” och den storslagna musiken talar fortfarande för sig själv.

Plantera (S)
Original-Pantera kan vi förstås inte uppbringa, hur gärna vi än skulle vilja. Men alla ni som längtar efter att få höra Panteras odödliga musik live igen kan ändå få er vilja fram. Vi presenterar härmed hyllningsbandet Plantera från Göteborg. Det här är ett synnerligen kompetent gäng som ända sedan 1996 fått scengolv att gunga, inom och utanför Sveriges gränser. Bakom namnen Tony Anselmowitch, Diamond Mark, Brax Brown och Sir N Paul återfinns garvade metalrävar med meriter från band som Deathdestruction, M.A.N. och Dream Evil. Förbered dig på ett sjuhelvetes ös!

Seventh Wonder (S)
Seventh Wonder från Stockholm kan skryta med mer än ”bara” en basist (Andreas Blomqvist) som studerat under själve Marcel Jacob (RIP) och att sångaren Tommy Karevik även frontar Kamelot. I sig själva är de Sveriges kanske hetaste prog metal-band, i synnerhet efter fjärde och senaste albumet ”The great escape” (2010). Blandningen av oförutsägbara vändningar och starka melodier har gett Seventh Wonder en bred lyssnarbas – de går hem även bland fans av ”vanlig” power metal. Femte albumet släpps senare i år, och i väntan på det gör bandet sitt första framträdande på Sweden Rock-kryssningen.

Hittills klara band:
Queensrÿche (utan Geoff Tate)
Bullet
Bonafide
Thyrfing
Plantera
Seventh Wonder

1 band tillkommer.

Rulla till toppen