Thin Lizzy blir Black Star Riders

Det legendariska irländska rockbandet Thin Lizzy lät i oktober meddela att de inte kommer att spela in nytt material under sitt nuvarande namn. Anledningen var att keyboardisten Darren Wharton ville fokusera på sitt nya band Dare samt andra musik- och filmprojekt samt att trummisen Brian Downey inte längre ville turnera jorden runt.

Nu avslöjar kvarvarande medlemmar att de kommer att påbörja inspelningen av ett nytt album i januari under namnet Black Star Riders. Skivan kommer att spelas in tillsammans med den hyllade producenten Kevin Shirley som arbetat med bland andra Iron Maiden och Led Zeppelin. Ny trummis i bandet är Jimmy DeGrasso, känd från Alice Cooper och Megadeth.

Black Star Riders debutalbum, som ännu inte fått någon titel, kommer att släppas i maj 2013 genom den tyska hårdrocksjätten Nuclear Blast Records. De är ett av de första banden som kontrakterats av Monte Conner, den tidigare A&R-ansvariga på Roadrunner Records där han säkrade kontrakt med många välkända band såsom Slipknot, Machine Head, Sepultura och Rush. Conner utseddes nyligen till vd för Nuclear Blast Entertainment, ett amerikanskt bolag som hand bildat tillsammans med Nuclear Blasts grundare och ägare Markus Staiger.

Scroll to Top