Therese Grankvist skriver på för Universal Music

therese-grankvist-universal-music

Nässjö-dottern och den tidigare Drömhus-sångerskan Therese Grankvist har nyligen skrivit på ett nytt kontrakt med Universal Music.

Per Sundin (VD)Dance-musiken växer enormt och vi är otroligt stolta och glada att få inleda ett samarbete med Sveriges enda riktiga Disco Diva!

Efter att ha varit med och skapat det numera kultförklarade Drömhus som under nittiotalet erövrade flertalet platinaskivor i Sverige flyttade Therese till England för att satsa på en solokarriär under eget namn. Hon började skriva låtar på engelska och fann en långvarig samarbetspartner i producenten Klas Wahl (aka Baggström). I början av 2000- talet släppte hon sitt första soloalbum ”Acapulco” . Albumet skulle komma att bli ett internationellt karriäravstamp för den svenska housedivan som senare skulle komma att ge eko över hela världens största och mest exklusiva dansgolv.

Man klickar inte med alla man jobbar med, men vi fann varandra snabbt. Och sen vill man jobba med Artister som har ” star quality” och det har Therese i allra högsta grad, säger Klas Wahl

ThereseÄr jätteglad och exalterad over att få vara inblandad med ett sådant etablerat och stort skivbolag som Universal Music. Och tacksam over den support som de givit mig hittills. Ser fram emot ett långt och givande samarbete ihop.

I snart tio år har Therese haft en karriär utanför Sverige med highlights med två topp tio låtar på engelska singellistan. Take Me Away och ett av tvåtusentalets största internationella club- anthems ”Put ´em High”, båda låtarna tillsammans med svenske StoneBridge. Therese har även hunnit skrivit låtar med och åt Dannii Minogue, spelat in med Victoria Beckham samt varit resident på en av världens mest hypade klubbar; ”Super Marche”, både i England och på Ibiza. Här hemma i Sverige har vi hört Therese med singeln ” If Only You” med Danny som blev den mest spelade låten på svensk radio 2008 och tillsammans The Attic i Melodifestivalen.

Albumet väntas komma ut till hösten och den första singeln heter ”Drop It Like It´s Hot” .

Nicke Rune (A&R)Jag kan inte tänka mig att återlansera Therese i Sverige i sommar med en fetare clubsingel än Drop It Like It´s Hot.

Scroll to Top