The Zoo släpper debutalbum

the-zoo

The Zoo är något så ”okreddigt” som ett svenskt powerpopband som inte har några som helst ambitioner att skapa ett nytt, svårt sound eller bli indie-Sveriges nya gullgossar. Istället vill The Zoo ge världen okomplicerade, energiska treminutersdängor som du inte kan sluta sjunga med och hoppa runt till. Feta distade gitarrer blandas med blip-blop synthar och vintage-orgel slingor.

The Zoo startades för några år sedan av bandets låtskrivare Albin och David. Soundet var då någon form av utflippad electro-punk. Låtarna blev snart mer gitarrbaserade med tydligare amerikanska influenser, dock behölls energin och låtarnas direkthet. De erfarna musikerna Giri och Haze anslöt sig till bandet och flera lyckade spelningar genomfördes på Stockholms klubbscen.

När ett par av The Zoo’s demos under en tid började spelas flitigt på radio hörde flera skivbolag och musikförlag av sig till The Zoo. Bandet valde att samarbeta med Universal Music Publishing och sedermera även med sig själva i det egna bolaget Manhoover Records. The Zoo har under tiden med inspelningen av debutalbumet även medverkat i morgon-TV och blivit föremål för reportage i musikprogram i TV4.

”Vår vilja är att genom vår musik göra människor glada och fyllda av energi” säger The Zoo. Albin, David, Giri och Haze har tidigare turnerat flitigt i Sverige och utomlands med andra band och artister. Tillsammans har de flera tusen spelningar i kroppen vilket gett en stor rutin. Dock är det med det egna bandet The Zoo som energin och viljan att möta publiken blir som störst. ”Det är live The Zoo helst ska mötas” säger bandet, som kan ses på klubbar under våren och sommaren.

The Zoo består av Albin Johansson på sång och gitarr, David Eriksson på gitarr och orgel, Andreas Giri på bas och Hans ”Haze” Sjölander på trummor.

De som söker den sedvanliga svenska melankoliska indierocken bör hålla sig borta från The Zoo.

Rulla till toppen