The Vaccines till Sverige i oktober

Av Redaktionen
Aug 11th, 2011
0 Kommentarer
439 Views

the-vaccines-2011

Vi är nog många som fortfarande känner av käftsmällen som levererades senast de var här på besök och nu är det dags igen. Den här gången kommer de till Debaser Medis!

Historien om The Vaccines är skönt nog ingen invecklad eller svår sak. Nej, 1 + 1 i all enkelhet: dude #1 får nog av att spela solo och bunkrar ner sig i replokalen med dude #2, #3 och #4. Tillsammans maler de på en dag ner fem decennier värt av populärkultur och ut mynnar ”Wreckin Bar (Ra Ra Ra)”, en minut och tjugofyra sekunder av det bästa som hänt musikhistorien. Seriöst. Med distorsion, reverb och solsken i ryggen är det svårt att gå vilse. ”Vi gillar Phil Spector och The Ramones. Varför ska vi inte låta som dem?” frågar de retoriskt och i samma ögonblick känns det så jävla skönt att någon äntligen vågar stå för att man inte behöva vara originell. Tack!

I mars i år kom de ut med den efterlängtade debutplattan ”What Did You Expect From The Vaccines?”. En platta fylld med förkrossande bra låtar. ”Inget mindre än underverk, är svaret på Londonkvartettens retoriska skivtitel. Vi förväntade oss ett debutalbum med ett pärlband kortfattade och distinkta poppärlor där melodikänsla och gitarrlarm drabbats av hybris. Vi förväntade oss att både Spector och The Strokes första EP skulle lysa igenom på ett sätt som hade varit pinsamt om vi enbart hyllat innovation. Men vi älskar hårstrån som står rakt upp mer, och vi älskar utlevelse, och The Vaccines uppfyller våra förväntningar med råge.”Nöjesguiden

Konserten arrangeras i samarbete med Debaser.

Konsertdatum
22 oktober – Stockholm, Debaser Medis (Loaded)

Mer information om The Vaccines Stockholms-spelning

Kommentering är stängd