The Used till Pier Pressure

the-used

Nu är det klart att det amerikanska emorockbandet The Used gör sin andra spelning någonsin på svensk mark när de i sommar spelar på Pier Pressure. Ett mycket efterlängtat band till festivalen!

Vi är även glada att presentera Australiens miljonsäljande Pendulum för första gången i Sverige, liksom holländska debutanterna Destine!

The Used (US)
Ett av USA:s just nu största emorock-band, med miljoner sålda album och en enorm fanskara världen över. Amerikanska The Used har sedan den självbetitlade debutplattan 2001 sålt guld och platina i hela sex länder, men även gjort sig kända för sina intensiva liveframträdanden.

Ett par år efter debuten skakades bandet av en enorm tragedi då sångaren Bert McCrackens.gravida flickvän gick bort i en överdos. Något som totalt färgade stundande albumet ”In Love and Death”. En personlig och känslosam skiva som räknas som en av deras allra starkaste stunder.

För några månader sedan släpptes senaste storverket ”Artwork”. Med låtar som tar bandet tillbaka till rötterna och som de själva beskriver som mer ärligt och uppriktigt. Alltid balanserande mellan det vackra och det aggressiva.

I sommar gör det sin andra spelning i Sverige någonsin när de kommer till Pier Pressure.

www.myspace.com/theused

Pendulum (AUS)
En färsk bekantskap för många av oss i Sverige, men i övriga världen har Australiens Pendulum redan hunnit bli ett band av största mått. Klubbar har blivit arenor och förra albumet ”In Silico” sålde en bra bit över en miljon exemplar.

Rockmusik med starka elektroniska influenser som i Pendulums händer blir ett sprängladdat drama. Liveshower som verkligen är en show. Med båda delar av ett halsbrytande dansgolv och en dynamisk rockkonsert.

I maj släppts bandets tredje album ”Immersion” och för första gången någonsin spelar de på svensk mark!

www.myspace.com/pendulum

Destine (NL)
Holländska nykomlingarna Destine har förvånansvärt mycket gemensamt med såväl Fall Out Boy som Simple Plan. Ett distinkt amerikansk sound med låtar i absolut världsklass. Friskt emodoftande punkpop som på den färska debutskivan ”Lightspeed” fått en otroligt snygg finish med hjälp av producenten James Paul Wisner, som tidigare jobbat med Paramore och New Found Glory.

Missa inte Destine!

www.destinemusic.com

Klara sedan tidigare:
HIM
PARAMORE
30 SECONDS TO MARS
TAKIDA
THE SOUNDS
DEAD BY APRIL
NEVERSTORE
HER BRIGHT SKIES

Rulla till toppen