The Swell Season till Sverige i februari

the-swell-season

I februari återvänder Oscarsvinnande duon från filmen Once, The Swell Season, till Sverige. Sist de spelade på svensk mark var inför fullsatta arenor i november förra året. Den 17 februari ser vi Marketa Irglova och Glen Hansard spela sin världsberömt vackra musik på Trädgår’n i Göteborg och den 18 februari står de på scen i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Biljetterna släpps nu på onsdag morgon den 9 september.

När filmen Once nådde publiken 2007 överöstes den med lovord och strålande recensioner. Huvudpersonerna Glen Hansard och Marketa Irglova blev världskändisar över en natt och deras soundtrack till filmen hyllades som ett musikaliskt mirakel (Upsala Nya Tidning). Utanför filmduken går duon under bandnamnet The Swell Season och när de gjorde sin Sverigedebut i november 2008 gjorde de ingen besviken. Det blev två magiska kvällar fyllda av det bästa från Once, men även sånt vi inte hört tidigare.

Nu är det dags för uppföljaren, The Swell Sweasons album ”Strict Joy” släpps i oktober. Hansard beskriver albumet som en dagbok och tillsammans med Peter Katis (The National, Interpol) har han själv producerat.

Hemsida:
www.myspace.com/theswellseason

Konsertinfo:
17.2 Göteborg, Trädgår’n
18.2 Stockholm, Filadelfiakyrkan

Biljettinfo:
Biljetterna släpps den 9 september. Ytterligare information hittar du här.

Scroll to Top