The Strokes till Peace & Love

the-strokes-2011

Förra året spelade sångaren Julian Casablancas med sitt soloprojekt under festivalen. Nu kommer han tillbaka med The Strokes. De spelade i början av april inför att utsålt Madison Square Garden i New York och släppte nyligen det fjärde albumet Angles.

De slog igenom monumentalt i början av 2000-talet och ansågs som ett av rockvärldens viktigaste och mest inflytelserika band i indiegenren med debutalbumet Is This It? De var stilikonerna i alla musik- och modemagasin och inspirerade otaliga andra band. Förra året spelade sångaren Julian Casablancas solo under festivalen och i sommar är han alltså tillbaka med resten av medlemmarna i The Strokes. Nyligen utkom albumet Angles, det fjärde i ordningen.

­­-Vi såg deras första spelning i Sverige i början av 2000-talet. Det var enormt magiskt och kändes riktigt stort. Sen såg vi dem live i Austin nu i mars och de imponerade stort inför ett publikhav på säkert 25 000 personer. Det här blir något att hänga i julgranen för våra besökare, säger presschef Ronny Mattsson.

Försäljningen av biljetter till sommarens Peace & Love-festival glädjer även den. De två senaste årens motsvarande perioder är nu passerad i antal sålda biljetter.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

Rulla till toppen