The Soundtrack Of Our Lives släpper samlingsalbum

Foto: Paul Slattery
Foto: Paul Slattery

Bandet har tillbringat stor del av sommaren 2010 i Svenska Grammofonstudion då man tagit fram originalinspelningarna och delvis plockat fram nyanser som på något sätt kommit bort. I omsorgsfullt restaurerade och nymastrade versioner bjuds vi på TSOOL klassiker som de inte riktigt låtit tidigare.

Få svenska band kan hävda en så långsiktigt central plats på scenen som The Soundtrack Of Our Lives (TSOOL), sextetten från Göteborg. De har med konsekvens och skärpa- alltsedan debuten 1996- fått oss att känna att vi fortfarande lever mitt i rockmusikens guldålder. Med 6 album i diskografin har vi inför det nalkande 15-års jubiléet äntligen kommit till den punkt där vi kan presentera ”Golden Greats no.1” Albumet släpps den 24 november.

Och det har snackats om den länge – men få hört den; nya singeln ”Karmageddon” – en låt bandet jobbat med tidigare och som nu äntligen lämnat studion.

En skön rökare som formulerar extasen över hur det är att leva i den yttersta tiden. Med de tydligt självuppoffrande raderna:

”If we´re all souls for outlet – then I´m ready to bleed Cause I don´t think that we´re here to take it”

En attityd man med facit i hand kan spåra redan från första början då rymskeppet TSOOL med kapten Ebbot i spetsen deklarerade:

”They´re gonna build a brand new planet
they´re gonna make it on the other side
Maybe someday you will find it – if you think it´s worth all of your strife

Mountains made of over indulgence
And a sea made of heroins
They gonna build a brand new planet
And leave us all here on our own just like they did before”

(Firmament Vacation. TSOOL 1996)

Eller som i tidskapseln:

”Here´s a way to take you down, another statement of our times
Here´s a way to let it roll, and it´s a way to lose control”
It´s not a way to draw the line
It´s just a way to say goodbye
Here´s a way for a new age
Another way to catch you eye
Instant Repeater ´99 – we´re all rewinding to get high”

(Instant Repeater ´99, TSOOL 1996)

Riktningen var tydligt utstakad redan när TSOOL debuterade med EP:n ”Homo Habilis Blues” och ”Instant Repater 99”. Bandet som skulle komma att betyda mer än något annat för Svensk rock över millenieskiftet har aldrig gjort någon hemlighet av att det handlar om att sprida upplysning genom musiken.

På albumet ”Golden Greats No. 1” faller pusselbitarna på plats – världen balanserar på den vassa eggen och TSOOL finns där som en oas och räddande alternativ i nöden. Tack för det!

”…sooner or later push comes to show We’re in exctasy and we’re caught in a dream – living on the edge of it all. Autumn’s here your deepest fears will all come true if you don´t give it up
We’re in ecstasy and we’re caught in a dream – living on the edge of it all so please come with me..
All we need is something and anything goes this time and I don´t care if you think we fake it.”

(Karmageddon, TSOOL 2010)

För övrigt:

Entydiga uttolkare av Pyongyongregimens nyligen genomförda partikongress lägger stor vikt på det sätt man gått ut med denna film. Det här är ett budskap för hela mänskligheten, därom råder inte längre någon tvekan. Avsändaren har inte gått att få bekräftad, men det är tydligt att det är en stark signal som skickas.

Scroll to Top