The Soundtrack of Our Lives släpper nytt

the-soundtrack-of-our-lives

Efter en hektisk USA turné som inkluderade utsålda spelningar i San Diego och San Francisco, en fantastisk show på El Rey i Los Angeles med gästspel från ”MC5’s” Wayne Kramer och TV/Radio-program i New York, LA och Chicago, så är The Soundtrack of Our Lives nu redo att tillkännage släppet av deras nya digitala EP ”The Immaculate Convergence” vilken släpps den 29 mars.

Den nya EP:n från TSOOL kan ses som en förlängning av deras senaste dubbel CD ”Communion” och som bron till deras nästa album, ”Origin Vol II”.

Skivan inleds med en ny singelversion av ”The Passover” – en episk klassiker som avslutade albumet ”Communion” och spelades flitigt under förra årets turné. Den följs upp av tre helt nya låtar: ”Take Me Back”, ”Snuff Parade” och ”From This Moment”.

Från och med nu kommer TSOOL fortsätta att spotta ut nya låtar digitalt under 2010-2011 samt leverera sina magiska livespelningar fram tills den fysiska utgåvan av ”Origin Vol II”.

The Soundtrack of Our Lives är ett svenskt rockband som bildades 1995 ur askan av kultbandet Union Carbide Productions och består av Ebbot Lundberg, Mattias Bärjed, Ian Person, Kalle Gustafsson Jerneholm, Fredrik Sandsten och Martin Hederos.

TSOOL har förutom att hyllats av kritiker över hela världen – belönats med flera utmärkelser under sin långa karriär, såsom svenska Grammisar i kategorierna ”Bästa nykomling”, ”Årets Artist” och förra året även ”Årets Band ”. De har släppt totalt sex studioalbum (två av dem dubbelalbum) och fick sitt stora internationella genombrott med albumet ”Behind the Music”, vilket belönades med en amerikansk Grammis för ”Bästa alternativa rock album” under 2002 tillsammans med Coldplay och Radiohead.

TSOOL är ett mycket framgångsrikt band i USA och har gjort ett antal TV-program som ”Late show with David Letterman”, ”The Tonight Show med Jay Leno”, ”Carson Daily” och ”Conan O’Brien”.

De har öppnat för U2 och Rolling Stones och turnerat med Robert Plant, Oasis, Kula Shaker och många andra. Deras musik har även medverkat i filmer och tv-spel som ”In Good Company”, ”Wrestlemania” och i årets version av ”MLB 10 Baseball”.

Rulla till toppen