The Slits till Sverige i maj

Av Redaktionen
Mar 27th, 2010
0 Kommentarer
467 Views

the-slits

Av alla legendariska band som väljer att beträda den svenska marken så är jag ödmjukt övertygad om att The Slits är det absolut främsta som vi kan se. Jag skulle gärna säga att jag var där, 1977, på ”White Riot”-turnén med The Clash där The Slits öppnade och förgjorde, men det skulle vara mer än en vit lögn. Jag skulle gärna säga att jag köpte ”Cut”, deras legendariska debutalbum, dagen då det kom ut men sanningen är att jag betalade lite väl mycket för det på Ebay. Jag var ju faktiskt bara fyra år när det släpptes.

När punken bröt ut i slutet på sjuttiotalet var det idel män som stod med gitarrer pekandes från skrevet. The Slits var radikalt annorlunda. Inte bara för att de var kvinnor utan för att deras uttryck var genuint jävla punk och inte bara stelt återanvända Chuck Berry-riff. Där The Clash försiktigt kryddade sin musik med en baktakt eller två drog The Slits in hela det jamaicanska artilleriet med dub och reggae som förbundsvanter. Likt ”Velvet Underground & Nico”, ”Raw Power” och ”Neu 75” så har ”Cut” influerat tonvis med kids att bilda band och röja runt. ”Cut ” hamnar på allas listor när det gäller epokavgörande album. Legender. Kort och gott.

Förra året släppte The Slits sitt första album på tjugoåtta år! Den som väntar på något gott får kanske ibland se grå hår växa ut från hjässan innan man ser livstecken från sitt favoritband igen men väl värt är det. Sjukt värt det! Nu återstår bara väntan inför spelningen men vad är några månader i jämförelse med tjugoåtta år? Nothing, nada, inget…

Turnédatum:
16 maj – Malmö, Debaser Malmö
18 maj – Stockholm, Strand

Närmare information om The Slits konserter i Stockholm och Malmö hittar du här

Kommentering är stängd