The Shins till Peace & Love

the-shins

Vi har nu den stora äran att presentera tre mycket omtyckta popakter till Peace & Love. Indiepopbandet The Shins från New Mexiko i USA besöker Sverige och Peace & Love under sin omfattande Europaturné. Sugarplum Fairy, som spelat på festivalen nästan varje år, kommer tillbaka och även Göteborgspoparen Kristian Anttila är klar.
Peace & Love äger rum 26 – 30 juni i Borlänge och årets tema är ”En ny värld”.

The Shins gör den perfekta popen personifierad. De är ett samtida popband med stänk av allt från diverse 60-tal till tidiga The Church och Echo & The Bunnymen. Med andra ord är det popbandet du alltid har velat höra, och med största sannolikhet har du redan hört The Shins. I sommar väntar utsålda spelningar i London, Amsterdam, Paris, Berlin och Stockholm, och en stor och fortlöpande kust till kust-turné i USA. Bandet har hyllats vart de än kommit och nya singeln, ” The Rifle s Spiral”, tagen från albumet Port of Morrow, kommer att släppas den 28: e maj men den magiska Edward Gorey-inspirerade animerade videon är redan släppt.

Förra året var ett undantag. Det var enda året någonsin som inte Sugarplum Fairy har spelat på Peace & Love. Visserligen bjöd vi tillsammans med bandet på en gratisspelning i Borlänge för att kompensera men i år är det ett riktigt hungrigt popband som efter sabbatsåret inte vill annat än att komma tillbaka till scenen på Peace & Love.

Kristian Anttila befäster sin storhet som popprins från Västkusten med sin välklingande indie med otroligt snygga texter. Det var två år sen förra albumet Svenska tjejer såg dagens ljus och sedan dess har vi verkligen saknat Kristian som nu är tillbaka med albumet Djur och människor.

Scroll to Top