The Royal Concept släpper video

Den 11 september kommer äntligen The Royal Concepts debutalbum. Nu finns videon till den hypade singeln ”On Our Way” ute.

Videon till ”On Our Way”, inspelad i Los Angeles våren 2013, orsakade helikopterjakt genom downtown när bandet jagades av LAPD över hustaken. ”UFO’s over downtown” skrev internationella forum för konspirationsteorier, men i verkligheten var det bara hundratal kinesiska flyglyktor som bandet släppt upp mot himlen från en av de högsta skyskraporna.

”När polishelikoptern kom blev vi livrädda, tog alla kameror och flydde ner för trapporna. Nere på gatan stod hundratals människor och applåderade och hjälpte oss att komma undan polisen”, säger bandets trummis Frans Povel.

Resan för The Royal Concept har inte varit särskilt lång men desto intensivare. Sedan starten 2011 har de släppt de radiohypade och internationellt uppmärksammade låtarna ”D-D-Dance” och ”Gimme Twice” följt av en självbetitlad EP efter att ha blivit signade direkt till Universal Republic, Lava Records i USA. ”Gimmie Twice” blev under tre veckor i rad den mest adderade låten på amerikansk radio och nådde topp 30-placering på Billboard-listan. Bandet blev också det första i världen att ha med två låtar på ”Hype Machine Top 3″ – bloggportalen som listar världens mest bloggade artister.

I USA väntar man just nu på höstens uppföljande album men senast för några veckor sedan fortsatte den internationella buzzen när Apple höll sin stora presskonferens och använde senaste singeln ”On Our Way” i en lanseringsfilm för en ny butik och kallade svenskarna ” A band of the next Apple generation”. Detta följdes sedan av att Sean Parker, delägare av Spotify och grundare av Napster, la ”On Our Way” högst på sin Hipster International spellista med närmare 900 000 följare och passade samtidigt på att uppdatera sina strax under 550 000 följare på Facebook med orden ”now you know where you heard it first”.
The Royal Concept går också att höra som soundtrack i TV-serier och filmer som ”Monday Morning”, ”Arrows”, ”Grey’s Anatomy”, Tim Burtons ”Frankenweenie” och TV-spel som ”FIFA 13”, ”FIFA14” och ”The Sims”.

Bandet spenderade större delen av förra året på andra sidan Atlanten där de har turnerat med artister som The Wombats, Imagine Dragons, Wolfgang och Atlas Genius. När bandet åkte på sin första radioturné och supportade höstens stora hype Alex Clare fick de hoppa av på grund av att recensionerna menade att förbandet överglänste huvudakten. Bandet valde då att efter några veckor av inspelningar i Los Angeles att bege sig hem till källarlokalen i Vasastan för att göra färdigt debutalbumet som släpps i höst.

The Royal Concept består av David Larson (sång/gitarr), Filip Bekic (gitarr), Frans Povel (trummor), och Magnus Robert (bas).

I sommar spelar de på Gröna Lund den 16 juli, Trästockfestivalen 19 juli och på Liseberg den 25 juli.

Scroll to Top