The Refreshments firar 20 år med ny platta och turné

the-refreshments

2009 blir ett gyllene år för Sveriges i särklass mest populära klassiska rock’n’roll-band, The Refreshments. I år firar de 20-årsjubileum med nytt album ”A Band’s Gotta Do What A Band’s Gotta Do” (släpps 27 maj) med ”Keep Movin’ On” som första singel. I sommar gör bandet en stor turné genom hela Sverige med start i början av juni.

Två decennier har alltså gått sedan ett gäng unga Gävlekillar bestämde sig för att ta upp tråden från hjältarna i Rockpile och satsa allt på enkel treackordsrock. Tolv raka guldplattor (inklusive ”A Band’s Gotta Do What A Band’s Gotta Do”, som har sålt guld på förhandsorder), en platina och en halv miljon sålda album visar att det var ett klokt beslut.

Nya albumet ”A Band’s Gotta Do What A Band’s Gotta Do” är ett nytt övertygande bevis för att Refreshments har mutat in ett helt eget sound i gränslandet mellan högenergisk rock’n’roll, melodiös pop och bitterljuv countryboogie. Bandet är detsamma som det varit de senaste åren: Joakim Arnell (bas/sång), Johan Blohm (piano/sång), Micke Finell (sax/sång/gitarr), Mats Forsberg (trummor) och Robin Olsson (gitarr/sång). Men något har hänt sedan förra studioplattan ”24/7” från hösten 2007. Soundet är vassare och tuffare. Det låter helt enkelt rockigare än någonsin – vilket kanske inte är så oväntat för ett band som har ”it’s gotta be both rock’n’roll” som valspråk.

Turnéplan
6.6 Vretstorp, Folkets Park
13.6 M/S Baltic Queen
20.6 Pajala, Meänfestivaali
26.6 Uppsala, Katalin
27.6 Väddö, Vikingalunden
10.7 Svedala, SommarRock
11.7 Boden, Western Farm (med The Boppers som special guests)
15.7 Karlshamn, Östersjöfestivalen
17.7 Borgholm, Slottsruinen (support till Status Quo)
18.7 Tydal, Tydalsfestival’n (NO)
22.7 Västervik, MC Dagarna (med Linda Gail Lewis, Sven Zetterberg
samt The Boppers som special guests)
24.7 Varberg, Socitetsparken (support till Jerry Williams)
25.7 Frövi, Flashboda Bluesfestival
30.7 Vänersborg, Vänersborgsfestivalen
7.8 Älvdalen, Älvdalsparken
15.8 Götene, Arnfestivalen (med Jerry Williams)
29.8 Skutskär, Holmarna Folkets Park
5.9 Olstorp, Olstorps Festplats

Fler datum tillkommer.

Biljetter
Biljetter säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70, Ticnet- och ATG-ombud samt lokala biljettkontor. För festivalbiljetter se resp. festivals hemsida.

1 reaktion på ”The Refreshments firar 20 år med ny platta och turné”

  1. är jäkligt besviken på spelningen som var i vretstorp den 3-6 betalade 250 kr för att titta på dave edmunds,som spelade endast fåtal låtar,det hade varit bättre att se istället för han som druddilutta först,vad var det för skit

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top