The Real Group på julturné

The Real Group befinner sig just nu på en omfattande turné i Japan där de marknadsför sitt nya albumsläpp ”Live in Japan!”. Skivan spelades in på Billboard Live i just Tokyo i våras.Men likt alla jultraditioner så återkommer gruppen till konsertscenen för oss Skandinaver med sin stämningsfulla och igenkännande skönsång. Lagom till andra advent blir det konserter för att få oss alla in i julstämning till åtnjutandet av julglögg och pepparkaka.

I 26 år har The Real Group underhållit Sverige och stora delar av världen med sin enastående och banbrytande a capella-konst. Bandet har tillsammans med Lifeline Entertainment producerat konserter sedan våren 2011.

Med rösten som enda instrument har The Real Group skapat ett eget musikaliskt uttryck och lekfullt rört sig mellan vitt skilda musikaliska stilar som jazz, pop och svensk körmusik. Uttrycket i kombination med unik perfektion, talang och personlighet har resulterat i ett artisteri som efterfrågas världen över. Gruppen startade 1984 och har sedan dess bland annat producerat 16 skivor, turnérat i stora delar av världen, sjungit för kejsare och kejsarinnor, haft huvudrollen i en dokumentärserie på TV4, invigt Fotbolls VM och varit konstnärliga ledare för en festival i Sydkorea.

Genom åren har The Real Group samarbetat med en rad stora artister, däribland Malena Ernman, Barbara Hendricks, Povel Ramel, Eric Ericsson, Toots Thielemans, Esbjörn Svensson, Lisa Nilsson, Lill Lindfors, Titiyo, Roland Pöntinen och Peter Jöback. Morten Vinther är ny medlem i The Real Group efter att Peder Karlsson slutat för att istället arbeta som utbildningsledare för ”The Real Academy”, världens första nätbaserade utbildningssajt för vokalmusik. Övriga sångare är Emma Nilsdotter, Katarina Henryson, Anders Edenroth och Anders Jalkéus. Ljudtekniker är Jan Apelholm.

Turnéplan -TRG vintern 2013
Onsdag 04-dec Uppsala – Konsert & Kongress
Lördag 07-dec Örebro – Konserthuset
Onsdag 11-dec Vara – Vara Konserthus
Torsdag 12-dec Skövde – Stadsteatern
Tisdag 17-dec Århus – Musikhuset
Onsdag 18-dec Köpenhamn – Konserthuset

Scroll to Top