The Priests signerar skivor i Stockholm

the-priests

The Priests är de tre katolska prästerna från Nordirland som tagit Europa och inte minst Sverige med storm. Albumet som släpptes i november var det elfte bäst säljande albumet år 2008 i Sverige. Skivan ”The Priests” har redan sålt platina.

I veckan anländer de tre prästerna till Stockholm för att medverka i SVT:s nya program Skavlan. Dessutom möter de sina vunna fans i Sverige genom att göra en exklusiv signering på NK torsdagen den 22 januari kl. 16.30.

Längre ner kan du se The Priests uppträda live i katedralen i Armagh på Nordirland förra året.

Father Eugene O´Hagan, Father Martin O´Hagan och Father David Delargy som utgör The Priests har sjungit tillsammans sedan sin ungdom. Idag är alla tre praktiserande präster i sina församlingar i Belfast med en brinnande passion för musik.

När den legendariske producenten Mike Hedges, som tidigare har arbetat med U2, The Cure, Manic Street Preachers och Dido, upptäckte de skönsjungande prästerna såg han en möjlighet att förverkliga en dröm han haft sedan länge. Att använda sin erfarenhet från att arbeta med storslagen pop- och rockmusik till ett album fyllt av andliga hymner och sakrala sånger.

Albumet innehåller klassiska sakrala sånger som sjungs över hela världen och har spelats in med den prestigefulla kören ”The Philharmonic Academy of Rome, singers of the Basilica of St. Peters in the Vatican” under ledning av deras maestro och chefsdirigent Pablo Colino. Bland sångerna finns ”Ave Maria”, ”Panis Angelicus”, ”Irish Blessing”, ”Abide with Me” och ”O Holy Night”.

Scroll to Top