The Posies kommer till Sverige

the-posies

Det enda bandet från Seattleområdet, som mitt under grungens storhetstid, istället valde att bli världens bästa popband. Kärnan i The Posies, de genialiska låtskrivarna Ken Stringfellow och Jon Auer, startade bandet bandet 1986 och de två första skivor släpptes medan de fortfarande var tonåringar. Det stora genombrottet kom med platta nummer tre, Frosting on the Beater, som förvandlade dem till indievärldens powerpopälsklingar. Ett album som fortfarande är en självklar klassiker med gudomliga låtar som Solar Sister och Dream All Day,

1998 var det dags att lägga ner The Posies. Ett ganska villrådigt beslut kan man tycka eftersom det inte dröjde ett par år innan Stringfellow och Auer återförenades för en akustisk turné. Vid sidan av har de genom åren också hållit sig upptagna med soloskivor eller som medlemmar i bland annat Big Star. Ken Stringfellow är sedan länge även turnerande medlem i R.E.M.

För ett par år sedan besökte de Sverige som akustisk duo. När The Posies i höst återvänder är det ett fulltaligt och elektrifierat band, aktuella med albumet Blood/Candy som släpps i slutet av september. Den första skivan sedan Amazing Disgrace där de faktiskt skrivit material innan det var dags att äntra studion. Bara en sådan sak!

Turnédatum:
17 oktober – Inkonst, Malmö
20 oktober – Sticky Fingers, Göteborg

Mer information om The Posies Sverige-spelningar

Scroll to Top