The Playtones och Kvinnaböske till Söderslätts Countryfestival

the-playtones-2012-franz-feldmanis

Den blekingska rockabilly-influerade kvartetten The Playtones blir ett av dragplåstren på Söderslätts Countryfestival i Anderslöv. Arrangören meddelar också att Hasse ”Kvinnaböske” Andersson är bokad som till hösten planerar en jubileumsturné när ”Änglahund” fyller 30 år. Vinnarna av Dansbandskampen 2009 är bokade, The Playtones kommer till Söderslätts Countryfestival. Bandet har skördat framgångar med guldsäljande plattor och final i melodifestivalen 2010 med ”The King”. Året därpå var dem nominerade i tre kategorier på grammisgalan. The Playtones har en lojal dansbandspublik men har utvecklat sitt sound mer och mer emot den 50-tals rock som inspirerat dem från start, bandets frontfigur Boppin Steve säger att: ”Vi har helt enkelt tagit steget till ett mer genuint och råare sound, Inget tjafs och inga konstigheter, rock ´n´roll helt enkelt!”

Det har gått 30 år sedan Hasse Andersson släppte ”Änglahund” men 2012 sjunger både gammal och ung med som om låten var obligatorisk att lära sig i skolan. Hasse Andersson äntrade scenen för första gången som 8 åring skolpåg i Malmö. Många av Hasses sånger har blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis ”Änglahund” under årens gång har det blivit cirka 20 album och en massa singlar.

Bokade sedan tidigare är bl.a. Calaisa och Anna Hertzman.

Vad: Söderslätts countryfestival, en festival med fokus på familjeaktiviteter med western tema, ett EU-projekt i syfte att stärka landsbygden, arrangeras av Kulturföreningen Söderslättsfestivalen, i samarbete med Trelleborgs Kommun.
Var: Sydslättens Ridområde i Anderslöv.
Biljetter via Julius Biljettservice och i din lokala ICA-butik på Söderslätt.
När: 8-9 Sep 2012.

www.facebook.com/soderslattscountryfestival

Rulla till toppen