The Pains of Being Pure at Heart till Sverige i sommar

the-pains-of-being-pure-at-heart

Här uppenbarar sig fyra unga esteter sent i 2000-talets första årtionde, tjuvar vilt från de engelska öarna cirka sent 1980 och fortsätter sedan att sätta världen i brand. Hur skulle man kunna motså viljan att ta del utav ett sådant fenomen.

Från New York, städernas stad; från ett förmodat sovrum i Brooklyn, stadsdelarnas stadsdel, har The Pains of Being Pure at Heart hittat sitt noisiga twee-näste. De älskar en period av My Bloody Valentine som ofta och villigt har förpassats ner i musikhistoriens källare, de klär sina alster efter The Pastels svävande eskapader. Ömsom distade gitarrer, ömsom naket men alltid entusiastiskt och musikaliskt en ljudlig motsvarighet till sackarin. Om man lyssnar till kritiker så hör man ett unisont ”ja” när The Pains of Being Pure at Heart nämns men det känns överflödigt att låta talan föras av ett fåtal. Låt hellre dig svävas med i det drömlandskap som finns på deras självbetitlade debutalbum.

De sjunger för de unga och de lever för de unga. I låten betitlad efter dom själva sjunger de ”/we are so sure, we will never die, no no we will never die/” och med dessa ord har dom tonsatt en hel generation!

DATUM
31 juli – Stockholm, Strand/VOL 4.
1 augusti – Emmaboda, Emmabodafestivalen
2 augusti – Köpenhamn, Vega

BILJETTER
Stockholm. 150kr
Biljetter säljs på www.hornstullstrand.se/events.asp

Se respektive spelställe för övriga städer.

HEMSIDOR
www.thepainsofbeingpureatheart.com
www.myspace.com/thepainsofbeingpureatheart

Scroll to Top