The Nomads släpper ny EP

Med sitt första album på 11 år, ”Solna”, bevisade the Nomads att gammal är äldst och att det inte är en omöjlighet att spotta ur sig ett av sina bästa album 30+ år in i karriären. Nu släpper the Nomads ny EP på skivbutikernas största högtid – Record Store Day.

Efter spelningar runt om i världen, styrkta av framgångarna med Solna gick the Nomads rakt in i studion och spelade in fyra nyskrivna låtar. På Record Store Day (20 april) släpps nya EP:n Loaded Deluxe EP på gift-gul 10” vinyl och digitalt med bonusspåren Something Else, Something New och Fine Fine Line som tidigare enbart varit tillgängliga på vinylversionen av Solna och Miles Away 7”-singeln.

The Nomads betydelse för svensk rock i allmänhet och garage-rocken i synnerhet går inte att överdriva. Sen debutsingeln Psycho (1981) har de satt mallen för hur hård, skitig rock skall spelas. De nämns ständigt som referenser och skall man räkna upp vilka de spelat och delat scen med genom karriären blir det en whos who inom rocklegendarer.

Deras singel Miles Away från Solna blev även nyligen utnämnda till the Coolest Song in the world av Steve ”Little Steven” van Zandt i hans radio-show Little Stevens Underground Garage. Det är andra gången (!) bandet får utmärkelsen, senast var 2007 för låten Ain´t no King of Rock n Roll.

Loaded Deluxe släpps i begränsad upplaga på Record Store Day 20 april.

Rulla till toppen