The Motorhomes till Popadelica

90-talets swindie-våg födde band som kent, Broder Daniel, bob hund och The Cardigans. Men i trakterna kring Jönköping fanns det ytterligare ett band som var minst lika viktiga. The Motorhomes hade under några år ett enormt inflytande på det lokala musiklivet. Vi vågar påstå att efterföljare som The Mary Onettes, Du Pacque, Blackstrap och I’m from Barcelona alla någon gång haft ett gott öga åt The Motorhomes oklanderliga pophantverk.

Även nationellt hade The Motorhomes framgångar. Radiohits med låtar som ”The Man” och ”Into the Night”, vars video numer måste räknas som en svensk musikvideoklassiker. Men 2004 läggs bandet ner, bara några dagar innan P3 Popstad genomförs i Jönköping. En utmärkelse som de utan tvekan själva var högst delaktiga till.

Någonstans känner vi att The Motorhomes den gången inte fick skörda det de sått. Popadelica är därför otroligt stolta över att nu kunna presentera, för första gången på tio år, en exklusiv livespelning med The Motorhomes i Huskvarna Folkets Park. En chans att se ett av Jönköpings bästa band genom tiderna. En chans ni inte bör missa!

Scroll to Top