The Mars Volta till Stockholm i november

Foto: Ross Halfin
Foto: Ross Halfin

Pulsen slår arytmiskt, studsar till som en skev boll mot ett ännu skevare plank. Hjärnan följer efter, blåslagna synapser har fest i sandlådan och lämnar sladdriga lemmar i en illusorisk hög på golvet.

The Mars Volta har alltid förundrat; i takt med att Cedrix Bixler-Zavala och Omar Rodriguez-Lopez förra band, At The Drive-In, krakelerade bejakade de två en större vision där muskaliska skygglappar inte existerade. Få var förundrade när sekunder efter att ATDI:s gravsten rests så snickrade The Mars Volta ihop ett annat monument som skulle agera kompass för nya tider. Tre kompositioner fann sin väg på EP:n ”Tremulant” och har sedan följts av fem genre-klättrande album till dags dato. Signifikativt för The Mars Volta är de progressiva elementen i den näst intill hallucinogena musiken skriven av Rodriguez-Lopez. Detta toppas av fragmentariska och kollage-aktiga texter författade av Bixler-Zavala. Tillsammans utgör de en vansinnig cocktail som man gärna tömmer i ett svep enbart för att kräva påfyllning.

Att se The Mars Volta på scen, som en helhet, är hypnotiskt och värja sig är lönlöst; att ge efter är bästa försvar. Men det finns inget att försvara egentligen. Man kan bara vinna. Bara få ovillkorslös kärlek. Och det är därför vi befinner oss där igen: längst fram vid scenkanten med en puls som dansar i ett vilt rus.

DATUM
29 november – Oslo, Sentrum Scene
30 november – Stockholm, Cirkus

BILJETTER
Stockholm. 330kr + serviceavgift.
Biljetter säljs via Cirkus på 08-660 10 20 och www.cirkus.se, samt Eventim på 0771-651 000 och www.eventim.se.

Oslo. 320NOK + serviceavgift.
Billettservice på tel. 815 33 133 eller www.billettservice.no.

HEMSIDOR
www.themarsvolta.com

4 reaktioner på ”The Mars Volta till Stockholm i november”

  1. Fläskigt band, man varför lägger ni upp en så gammal video. Halva bandet utbytt. Numera har dom nån sliskig 100-meterstrummis bland annat.

  2. Vi försöker ofta välja videos som fått högt betyg och representerar bandet på ett bra sätt. Vi försöker dessutom variera lite så ibland kan det bli en purfärsk video och ibland en något äldre.

  3. Skulle ni inte kunna skriva nåt om John Frusciante kommer eller inte, eller om han var där o.s.v.
    Han är ju för det mesta inte med live utan mest när de spelar in albumen, men ändå JOHNNY!!!

  4. John Frusciante har förutom studioarbetet så vitt vi vet endast gjort några gästinhopp på ett fåtal konserter i hemlandet. Det är nog högst osannolikt att han kommer spela med bandet här.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top