The Living End till Sverige i november

the-living-end

I november landar det australiensiska punk/rock-trion The Living End på svensk mark för två spelningar. Den 11 november är det Stockholm som gäller, då på Debaser Slussen. Den 12 november är det Göteborgs tur, då ser vi The Living End på Brewhouse. Biljetterna släpps den 8 juli.

De började någonstans i den australiensiska rockabillysvängen, då med coverversioner på låtar från Stray Cats debutplatta under namnet Runaway Boys. Året var 1994 och Chris Cheney och Scott Owen gjorde sig namn inom Melbournes klubbscen och skrev eget material på sidan av, då låtar som snarare hörde hemma på punkrockscenen än i rockabillyditon. Efter att ha skickat en t-shirt och en demokassett till Billy Joe Armstrong, frontman och sångare i Green Day, åkte The Living End med på Green Days Australienturné 1995. Några ep:s följde och när The Living Ends debutplatta äntligen kom 1998 gick den inte bara raka vägen in på topplistans första plats, den sålde också platina fem gånger om. Detta gör den till en av de bäst säljande debutplattorna någonsin i Australien.

The Living End släppte sin femte fullängdare White Noise under våren. Albumet är producerat av John Agnello som tidigare jobbat med band som Sonic Youth, Dinosaur Jr. och Turbonegro. Att plattan gick raka vägen in på den australiensiska topplistan när den släpptes där är bara ytterligare ett tecken på hur stora The Living End är i hemlandet. I november är det Sveriges tur.

Lyssna: www.myspace.com/thelivingend

KONSERTINFO:
11.11 Stockholm, Debaser Slussen
12.11 Göteborg, Brewhouse

BILJETTINFO:
Biljetterna släpps den 8 juli.

Stockholm: Biljetterna kostar 180 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se samt Debaser: www.debaser.se.

Göteborg: Biljetterna kostar 180 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se och Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Scroll to Top