The Jayhawks till Sverige i mars

the-jayhawks

Där annan americana alltför ofta låter som någon som muttrar framför en grå spegel har The Jayhawks sedan starten i mitten av 80-talet haft ett fast grepp om essensen i all amerikansk musik – lika delar stjärnögd glädje som svidande vemod.

Att de är ett band så långt utanför det ordinära att inte ens fjärrbussarna går dit står klart av den reservationslösa kärlek de åtnjuter från såväl fans, kritiker och andra musikerkollegor. Med sju skivor, alla ess, på hand – från debutplattan, via de klassiska Hollywood Town Hall, Tomorrow the Green Grass och Smile till 2003 års lysande Rainy Day Music – har de en skattkista av sånger att ösa ur. Under 2000-talet har de visat att de inte känns vid några begränsningar – The Jayhawks har med integriteten intakt levererat rårock, vaggsånger, tuggummipop och psykedelia men alltid stått huvudet högre än andra som sökt sig till det tidlösa musikaliska uttrycket.

I slutet av september släpps ett nytt verk, betitlat Mockingbird Time, och efterföljande turné för dem till våra breddgrader. Senast de var här bjöds det på en soldränkt och tillbakalutad festivalspelning på Way Out West – denna gång blir det intima klubbgig i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Turnédatum
1 mars 2012 – Stockholm, Debaser Medis
2 mars 2012 – Göteborg, Pusterviksbaren
4 mars 2012 – Malmö, KB

Mer information om The Jayhawks Sverige-spelningar

Rulla till toppen