The Hives och Machine Head till Sonisphere

sonisphere-festival

Nu är det bestämt, the Hives gör sin enda svenska festivalspelning i sommar på Sonisphere Festival den 18 juli! De andra tillkomna banden är Machine Head, Anthrax och The (International) Noise Conspiracy!

The Hives behöver ingen vidare presentation vi det här laget, de är Sveriges klarast lysande fenomen på rockhimlen sen 2000 och som Pelle själv har sagt det ”I’ve been busy being fantastic.” Och visst har dom det, deras rykte om att vara helt galna live med fantastiska spelningar är välförtjänt och vi är otroligt glada att få ha med denna svartvita dröm på den svenska upplagan av Sonisphere Festival!

Burn My Eyes med Machine Head brände in sig på hjärnbalken på mängder av människor när den kom ut 1994 och var länge Roadrunners mest framgångsrika debutalbum. Sen kom år av turnerande, Burning Red, Supercharger, fantastiska Through the ashes of empires, senast the Blackening, turnerande med Metallica och nu kommer de till Sonisphere Festival den 18 juli!

En av 80-talets trashmetal-hjältar tillsammans med Metallica var Anthrax. Anthrax och deras Fistful of Metal har hängt med ett tag nu och det ska bli ett sant nöje att få se 2/4 av ”The Big Four of Thrash”! Och som den gamla Anthrax-dängan säger.. låt oss bli ”Caught in a Mosh”…

”The perfect rock outfit would be a combination of Elvis and Che Guevara.” Och med det sagt presenterar vi glatt The (International) Noise Conspiracy! Denna snygga blandning av garage, 60-tals soul, 70-tals punk och mycket politik med Dennis Lyxzén i spetsen kommer bli ett mycket bra inslag den 18 juli. Väl mött!

Sonisphere Festival tar plats den 18 juli, Folkets Park i Hultsfred och håller på hela dagen med avslutning av Metallica fram till 02:00 när hela kalset är slut! Vi rekommenderar varmt Festivalbussen – dit och hem på samma dag, låt någon annan sköta körandet! Camping och parkering finns på plats, glöm inte att köpa tältplats om sådan behövs!

För mer info, gå till www.sonispherefestivals.com. Kolla gärna in tävlingen med MySpace, www.myspace.com/aeglivesweden. Biljetter finns på www.ticnet.se och www.festivalbussen.com.

Datum:
LÖRDAG 18 JULI – FOLKETS PARK, HULTSFRED

Åldersgräns: 13 år.

Scroll to Top