The Hives och Darin till Peace & Love

Liveexplosionen The Hives, självaste Darin och stjärnskottet Miriam Bryant är nu klara för sommarens festival! Som inte det vore nog så ansluter också Looptroop Rockers, Shout out louds. Peace & Love pågår mellan den 25 – 29 juni Borlänge.

Dagens släpp:
-The Hives
-Darin
-Miriam Bryant
-Looptroop Rockers
-Shout out louds
-Matt Corby (AU)

Peace & Love är i princip hemmaplan för The Hives och i år är det äntligen dags igen! Under våren har de turnerat flitigt och bland annat fått den stora äran att spela på Madison Square Garden i New York samt under invigningen av Friends Arena i höstas. I höstas släppte de den punkdoftande plattan Lex Hives.

Sveriges topplistor har under vintern totalt dominerats av Darin. Etta och tvåa på Spotify. Etta, två och fyra på iTunes. Tvåa och trea på Singellistan samt etta på DigiListan. Darin levererade hit efter hit i Så Mycket Bättre där han hyllades för sina moderna tolkningar av de andra artisternas låtar. Nya albumet Exit spelades in under sex veckor i USA och släpptes i början av året.

När Aftonbladets Håkan Steen listade 2013 års stjärnor var vårt lands svar på Adele, Miriam Bryant, det självklara valet för topplaceringen. Och det är inte den enda tyckaren som anser att den unga tjejen från Göteborg är en av de mest intressanta akterna på den svenska musikscenen 2013. Debutalbumet Raised in rain släpptes den 25 mars.

Det skrivs om internationella framgångar för andra svenska hiphopakter men det finns fortfarande få som kan mäta sig med Looptroop Rockers i genomslagskraft. För två år sedan stod de på vår scen senast, då aktuella med albumet Professional Dreamers och med Cosmic tillbaka bakom micken. Den 1 maj släpps albumet Mitt hjärta är en bomb.

Med ett dussintal år på nacken får Shout out louds nästan ses som en del av Sveriges indieveteraner. 2013 är det tio år sedan bandet släppte sina debutalster ”100° EP” och albumet Howl Howl Gaff Gaff. Men där ett flertal andra band i samma katergori numera haltar sig fram har Shout out louds funnit nya vägar utanför kartan att vandra nerför. 27 februari släppte de sitt nya album Optica och som vanligt när Shout Out Louds släpper nytt så håller det absolut högsta klass.

Matt Corby från Australien började sin karriär i det australiensiska Idol 2007 men har sedan dess bytt kostym och kommit långt. 2009 flyttade han till London och släppte sitt första album som fick namnet Song for… och sen dess har han gått från att ha varit enorm i Australien till att växa även i Europa. Matt har turnerat med band som Feist, Mumford & Sons och Elbow och har jämförts med storheter som Jeff Buckley.

Rulla till toppen