The Haunted och Abramis Brama till Linköping Metal Massacre

the-haunted

För fjärde gången i Linköping och för andra gången på Konsert & Kongress blir det hårdrocks och metalfestival i Linköping under namnet LINKÖPING METAL MASSACRE 4. Bokade band än så länge är Algaion (Åtvidaberg), Bullet (Växjö), Abramis Brama (Stockholm) och inga mindre än neo-thrashkungarna THE HAUNTED (Göteborg/Linköping/Danmark). Det blir hårdrocksbar, skiv och tröjförsäljning och allt annat som tillhör en riktig festival.

Festivalen är i Konsert och Kongress med en större scen i Garden och en mindre scen i Atmosfär. Festivalen har en 13-årsgräns.

Algaion gör sin första Sverigespelning sedan 1998 och är aktuella med nya plattan ”Exthros”. Algaion spelar melodisk black metal och står som förgrundsgestalter inom denna extrema och ondskefulla musikstil. Du är härmed varnad.

Bullet från Växjö låter som en bastardhybrid mellan AC/DC och Accept. I somras gjorde succé både som förband till inga mindre än just AC/DC och som fotbollslag i ”Metallsvenskan” där de hade skinnjackor, tajta jeans och skinnpaj som matchdress. Bullet är riffglädje, gasen i botten och ett jävla ös kort och gott…

The Haunted är ett av Sveriges största och hårdaste band eller hur ska man annars förklara att självaste Kerry King i Slayer allt som oftast brukar ses ekiperad i en Haunted-tröja? The Haunted har turnerat jorden runt åtskilliga varv och deras plattor lovordas i stort sett jorden runt. Bandet spelar en aggressiv neo-thrash som är så knivskarp och med sådan precision att man baxnar. Sångaren Peter Dolving är, förutom att han är en av genrens allra bästa sångare, också en mycket frispråkig och diskussionsvillig person. Bröderna Anders och Jonas Björler har en bakgrund i legendariska AT THE GATES, medan gitarristen Patrik Jensen har ett förflutet i lokala storheter som Satanic Slaughter och Seance. Danskfödde trummisen Per Möller Jensen har sina rötter i spännande band som Invocator och Konkhra. The Haunted gör sin första spelning på över tre år i Linköping under LMM…
The Haunted är aktuella som förband till Slayer på deras förestående Europaturné.

Abramis Brama startades 1997. Deras unika sound och svenska texter gör bandet till ett av få utstickande band, med influenser från band som November, Kipa samt Träd, Gräs och Stenar. Deras musik har sin bakgrund dels i den svenska progrocken, men har också tydliga influenser från band som Black Sabbath och Kyuss. Abramis Brama är nominerade till Sveriges Radios P3 GULD 2010 i kategorin ”Årets Rock/Metal”.

Julklappsbiljett på Linköping Metal Massacre 4. Biljett + skittuff tröja för endast 600:- (ord biljettpris är 525:- och bara tröjan kostar 150 SEK). Detta erbjudande gäller endast från 1 december till den 23 i samma månad.

Scroll to Top