The Hardships släpper singel

Svenska americanabandet The Hardships har släppt en singel med samma namn som bandet. Låten är från det kommande debutalbumet som spelades in i Shreveport, Louisiana med namnkunnige Brady Blade (Emmylou Harris, Solomon Burke) som producent. Singelns B-sida är låten Good Wood, en engelsk cover av den finska hiten Hyvää Puuta.

Självbetitlade debutsingeln är en rockdänga som drar tankarna till tidiga Kings of Leon och Neil Young. Låten spelades in helt live och sattes på allra första tagningen. The Hardships sångare Anton Björkenvall kommenterar:

”Singeln är ytterst representativ för oss som band. Den blev precis så punkig, energisk och perfekt som vi hoppades på.”

Som B-sida till singeln släpps låten Good Wood, en engelsk cover på den finska hiten Hyvää Puuta. När Good Wood läcktes ut på Youtube genererade den inom ett par dagar omkring 10 000 visningar. Singeln med tillhörande B-sida finns att hitta på iTunes och Spotify.

The Hardships är ett band med rötter i Haparanda och Kiruna. Bandet uppstod ur sångaren Anton Björkenvalls soloprojekt, han släppte skivan Travel (Bd Pop/Universal) 2009. The Hardships släppte i maj 2012 singeln Whirlwind via skivbolaget 100Songs. Medlemmar ur The Hardships återfinns som kompmusiker i andra band så som Norlie & KKV och Raymond & Maria.

Scroll to Top