The Gloria Story förband till Black Star Riders

THE GLORIA STORY har bekräftats som förband till BLACK STAR RIDERS när europaturnén når de skandinaviska breddgraderna i november.

”Att få värma upp scenen för Black Star Riders, med Scott Gorham som är en av dom stora anledningarna till att man en gång i tiden började lira gitarr själv… och att de tycker att The Gloria Story är deras perfekta matchning för en europaturné är bekräftelse på att det är värt allt hårt arbete och slit vi satsat i världens skitigaste bransch”. (Filip Rapp, The Gloria Story).

The Gloria Story nämner ofta Thin Lizzy som en stor inspirationskälla och jämförelserna i media och på sociala forum har varit många. En av anledningarna till att The Gloria Story valts ut som förband är att det finns ett tydligt släktskap mellan Black Star Riders sound och den musik som skövdebandet representerar. Nu laddar bandet om sina kanoner och hämtar material från båda sina album för att sätta ihop ett så väl anpassat live-set som möjligt. Med sig på turnén har The Gloria Story en ny arsenal av tekniska sceneffekter som bidrar till att lyfta bandets show ytterligare och bli en del av en maxad helafton!

I våras släppte The Gloria Story plattan ”Born To Lose”, ett snabbare, skitigare och mer bångstyrigt album än gruppens debut; ”Shades Of White” (2011). ”Born to Lose” bygger på ett anti-budskap, en inverterad sanning som betyder att ”förlorare är dom sköna snubbarna”, att man nödvändigtvis inte behöver följa normer och jaga profit för att vara en vinnare. På sommarens turné har gruppen, under 25 spelningar, ”förlorat sig in i hjärtat” på såväl 35.000 löpare på Midnattsloppet i Stockholm (där bandet var del av underhållningen kring banan) som på rock-klubbar i hela Sverige. Det har funnits ett medvetet punk-rock-statement i att spela inomhus, på trånga, spritindränkta venues, mitt i sommaren. Det har gått hand i hand med den mörkare attityden som utforskades på ”Born To Lose”.

Lagom till turnén kommer The Gloria Story att släppa nyutgåvor av sina skivor på vinyl, med bonus-spår.

TURNÉPLAN
• Ons/Nov-06: Aarhus, Danmark – Train
• Tor/Nov-07: Malmö, Sverige – KB
• Fre/Nov-08: Göteborg, Sverige – Sticky Fingers
• Lör/Nov-09: Skövde, Sverige – Valhall
• Sön/Nov-10: Stockholm, Sverige – Debaser Medis
• Mån/Nov-11: Oslo, Norge – Rockefeller
• Tis/Nov-12: Bergen, Norge – Ricks Theater
• Ons/Nov-13: Stavanger, Norge – Folken
• Sön/Nov-17: Köpenhamn, Danmark – Amager Bio
• Mån/Nov-18: Kolding, Danmark – Godset

Scroll to Top