The Drums uppmärksammas av MTV

MTV Push är en utmärkt plattform för musikälskare att upptäcka nya internationella musiktalanger. Varje månad utser MTV Push en ny musiktalang eller musikgrupp som de uppmärksammar lite extra. Denna månad är det The Drums som MTV uppmärksammar lite extra.

The Drums är ett amerikanskt band från Brooklyn i New York.

Jonathan Pierce och Jacob Graham i The Drums träffades på ett sommarläger när de var små och har sedan dess varit bästa vänner. Strax efter deras första möte bildade de ett band i hop. Åren gick, gruppen splittrades och de startade egna band på andra håll.

Men killarna började efter ett par år isär att bli sugna på att starta ett nytt band ihop. Så i slutet av 2008 bildade Jonathan och Jacob The Drums. Jonathan tog med sig gitarristen Adam Kessler från sitt gamla band och i NY hittade de en grym trummis i Connor Hanwick.

Den 7 december 2009 var de nominerade som en av de 15 bästa grupperna enligt BBC´s Sound of 2010. De placerade sig på plats nummer 5 efter omröstningen. The Drums medverkade även i Cliché Magazines december/januari nummer. Artikeln innehöll en exklusiv intervju med chefredaktören Miguel Ángel Jiménez och trummisen Connor Hanwick.

I NME:s (New Musical Express) första utgivningsnummer 2010 var de listade som nummer ett i deras bästa tips för året. Även Clash Magazines tipsade som dem som det hetaste musiktipset inför 2010. The Drums blev även framröstade som det största hoppet inför 2010 av Pitchfork’s läsare.

I februari 2010 turnerade de runt i Storbritannien på NME:s Awards Tour tillsammans med The Maccabees, Bombay Bicycle Club och The Big Pink. De kommer även att vara förband till ”Florence and the Machine” under deras kommande ”Cosmic Love Tour”. Samt även agera förband åt ”Kings of Leon” i Hyde Park tillsammans med ”Black Keys” och ”The Whigs” senare i år.

MTV tror också stenhårt på detta band har därför utnämnt dem till junimånads Push Artist!

Scroll to Top